7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şehitlerimize koştuk

MARDİN'DEKİ 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLERİ

Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü nedeni ile anma törenleri düzenlendi.

Mardin-Kızıltepe karayolu üzerinde Mardin Garnizon Şehitliği'nin Kocalar mevkiinde bulunan şehitlik anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törene Mardin Valisi Hasan Duruer, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Selim Mert, Belediye Başkanvekili Suphi Uslan, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Garnizon Şehitliği ile ilgili bilgi veren Teğmen Ayhan Özak, "Şehitlikte 232 askeri personel olmak üzere toplam 352 şehidimizin isimleri ile temsil edilmektedir. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan 12 subay, 9 astsubay, 27'si erbaş, uzman erbaş, 174 erbaş er olmak üzere 222 iç güvenlik şehidi şehitlik künyesine kayıtlıdır. İlave olarak 10 Kore şehidi ile birlikte askeri şehit toplamı 232'dir. Şehitliğimizde ayrıca 59 polis kardeşimizin 40 gecici köy korucumuzun 19 öğretmenimizin isimleri yüreğimizden silinmemek üzere mermer plakalara yazılmıştır" dedi.

Piyade Teğmen Ali Tosun günün anlamını vurgulayan bir konuşma yapmasının ardından Vali Hasan Duruer'in şehitlik defterini imzalamasının ardından, katılımcılar şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil koydu. 9 dönüm üzerine 1996 yılında yapımına başlanan ve 1997 yılında tamamlanan şehitlik ziyaretinde ilk kez Süryani kökenli Belediye Başkanvekili Suphi Uslan şehitlerin mezar taşlarına karanfil bıraktı.

Mardin Garnizon Şehitliğinde düzenlenen anma törenlerinin ardından Artuklu Kültür Merkezi'nde devam eden Çanakkale Şehitleri anma etkinliklerinde Gazi Er Rıdvan Ergin, Veysi Akbulut ve Polis Hakan Zencir, Vali Duruer'in elinden Gazilik Madalyası aldılar.

Sakarya Ayhan Çaltekin İlköğretim okulu 18 Mart Çanakkale Zaferi anma ve kutlama etkinliklerinde öğrenciler şiir okudu ve Oratorya Müzik grubu tarafından söylenen zafer ezgileri ile gösteri sundu.

Mardin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü nedeni ile düzenlenen etkinlikler Polis Evi'nde şehit aile ve yakınlarına verilen öğlen yemeğinin ardından sona erdi.

MARDİN'DEKİ 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLERİ
MARDİN'DEKİ 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLERİ
MARDİN'DEKİ 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:14:05
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 11:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?