3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Sel felaketi için yardım kampanyası

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan sel felaketi için yardım kampanyası başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, merkez ve taşra birimlerinde çalışanlar ile vatandaşların, selden etkilenenlere nakdi yardım sağlayabilmeleri için Vakıflar Bankası ve Ziraat Bankasında hesap oluşturulduğu belirtildi. Bankalardaki hesap numaraları şöyle: “Vakıflar Bankası Başkent Şubesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bürosu Hesap no: 212121; Ziraat Bankası Yenimahalle Şubesi Hesap no:46754638-5001”

Ayrıca 2 cep telefonu operatöründe kısa mesaj yardım hattı oluşturuldu. Selden etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunmak isteyenler, Turkcell ve Avea hatlı cep telefonlarından 2911'e kısa mesaj göndererek, yardım yapabilecekler.

“YARDIM, VALİLİKLER KANALIYLA ULAŞTIRILACAK”

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakanlıkça başlatılan yardım kampanyasında toplanan ayni ve nakdi yardımların, valiliklerin ihtiyaç tespitlerine göre illere yönlendirildiğini ve yine valilikler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti.

Eker, “Bu kampanya milletimin ne kadar bilinçli ve duyarlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Sadece bakanlığımızda oluşturulan kampanya değil, diğer tüm illerde sel felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza uzatılan eller ve gösterilen hassasiyet, millet olma bilincimizin, milli birliğimizin de göstergesidir” dedi.

YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

Açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa illeri ile bu illere bağlı ilçe ve köyler başta olmak üzere özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde can ve mal kayıplarına yol açan sel felaketinin yaralarının sarılması için harekete geçtiği belirtilerek, öncelikli olarak koordinasyon merkezi kurulduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, selin tarım alanında verdiği zararların tespiti için Bakanlık ve ilgili birimlerde oluşturulan ekipler, bölgeye sevk edildi. Ayrıca sele maruz kalan illerde Hasar Tespit Komisyonları oluşturularak, hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Selden etkilenen her ile, Bakanlıktan görevliler gönderilerek, Bakanlık ve Tarım il müdürlükleri kanalıyla yapılacak çalışmaların koordinasyonu sağlandı.



AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?