5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Şelale yapımı yargıya takıldı

Mardin Belediyesi tarafından 2008 yılında Hava Radar Yokuşu mevkiinde yapımına başlanan şelale inşaatı yargıya takıldı. Mardin İdari Mahkemesi, kamulaştırma işlemi yapılmadığı için şelale inşaatını durdurdu.

125 bin TL harcanan şelalenin tamamlanabilmesi için Mardin Belediyesi, İdari Mahkeme'nin kararını temyize götürdü. Nihai kararın çıkmasından sonra belediye yetkilileri, şelalenin bulunduğu alanda hak sahibi olan kişilerle görüşüp kamulaştırma işlemlerini tamamlamayı planlıyor. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kendilerinden önceki yönetimin kamulaştırma yapmadan şelale inşaatını başlattığını ifade ederek, "Bizden önceki belediye yönetimi arazi ile ilgili hukuksal işlemleri tamamlamadan
inşaata başlamış.

Hak sahipleriyle anlaşıp şelale ve orada yapacağımız park alanlarını halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Keçiören Belediyesi şelaleyi yapıyor iddiası doğru değildir. Şelaleyi Mardin Belediyesi yapıyor. Keçiören Belediyesi suyu çeviren pompa konusunda yardım edeceğini beyan etmiştir. Halkımızın bu gerçekleri bilmesi lazım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?