8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Sema gösterisi Midyatlıları mest etti

MİDYATLILAR TASAVVUF KONSERİ VE SEMAZEN GÖSTERİSİYLE MEST OLDU

Mardin'in Midyat ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği bestekarı Dr. Abdullah Uysal yönetimindeki Adapazarı Tarihi Türk Müziği Topluluğu konser verdi.

Mardin Valiliği tarafından desteklenen GAP kültür etkinlikleri organizasyonunda Midyat Kaymakamlığı'nın ev sahipliği yaptığı Adapazarı Tarihi Türk Müziği Topluluğu "Kim Olursan Ol Yine Gel" temasıyla konser düzenledi.

Birbirinden güzel eserlerin icra edildiği etkinlikte konuşan Midyat Kaymakam Fatih Akkaya, "O kadar güzel icra ettiler ki, çok fazla söze gerek kalmadı. Bu güzel alkışlarını, konser esnası boyunca esirgemeyen güzide topluluk adına seçkin grubunuza şükranlarımı sunmak istiyorum. Biz dinlerken yorulduk, nefesimizi tuttuk, dilinize sağlık, nefesinize sağlık" dedi.

Akkaya, "Gönül isterdi ki, tarihi kentte 2 bin kişilik bir antik tiyatromuz olsaydı, konserimizi orada icra etseydik. Eğer yardım ederse Midyatlılarımız böyle bir tesisi Midyat'ımıza kazandırırsak eğer bu ve bunun gibi birçok güzel organizasyonu hep

birlikte icra ederiz" şeklinde konuştu.

Konserde sema gösterisi ilgiyle izlendi. Konser öncesi konuşma yapan Dr. Abdullah Uysal, bölgeye ilk gelişleri olduğunu ve çok beğendiklerini belirtti. Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinen Uysal, "Hz. Pirin çağırdığı dergah, bilinmeyen bir dergah değildir. Muhammed Mustafa (SAV) dergahıdır. Biz de Resulullah'ı, ilahilerle, naatlerle, kasideyle, sevgiyle ve aşkla 'Hoş geldin Ya Resulullah' diye karşılıyoruz" diye konuştu.

Aziz Önen Lisesi kültür salonundaki konsere Kaymakam Fatih Akkaya, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MİDYATLILAR TASAVVUF KONSERİ VE SEMAZEN GÖSTERİSİYLE MEST OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?