5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sendikalardan ek ders tepkisi

Mardin'de şubesi bulunan Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen, düzenledikleri basın açıklamaları ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ek ders uygulamasına tepki gösterdi. 

Eğitim-Sen'e üye bir grup öğretmen, Öğretmenevi önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitim emekçilerinin mağdur edildiğini öne sürdü.
 
Ek dersler ve yönetici atamaları ile ilgili olarak yapılan düzenleme ve uygulamaların, yeni haksızlıklar ve eşitsizlikleri ortaya çıkardığını belirten Eğitim-Sen Üyesi Enver Ete, "Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders ve ek ders saatlerini düzenleyen mevzuata ilişkin ciddi değişikliler yapılmış, siyasal kadrolaşma yolunda yönetici atama yönetmeliği yayınlanmıştır. Son birkaç ay içinde yapılan hukuksal değişiklikler, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunları çözmek bir yana onların daha fazla mağdur olmasına neden olmuştur" dedi. 

Ek ders ücretlerinin tamamen sembolik duruma düşmek üzere olduğunu ve ek ders ücretlerinin makul bir düzeye gelebilmesi için mutlaka yüzde 100 oranında zam yapılması gerektiğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Ekinci ise ek ders ve Milli Eğitim çalışanları arasında yapılması gereken düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 11:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?