7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şener'in Paskalya mesajı

TP LİDERİ ŞENER, SÜRYANİLERİN PASKALYA BAYRAMI'NI KUTLADI

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Metropolit Samuel Aktaş ve Süryani vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Abdullatif Şener, Mardin'in Midyat ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sabah kahvaltında bir araya geldi. Matiat Oteli'ndeki kahvaltıda Şener, "Türkiye'nin son aylarda, son yıllarda tartıştığı açılım konusu, maalesef 1 yılını aşmasına rağmen içi boş konular ve boş bir tartışmalardır. İktidar, görüştüğü muhalefet partilerine sivil toplum kuruluşlarına 'siz bir şeyler önerin' demiştir" dedi.

Kahvaltılı toplantının ardından Mor Şmuni Kilisesi'ne giden Şener, burada Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ile bir süre görüştü. Süryani vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutladıktan sonra TP Midyat İlçe Başkanı Melih Günaştan ile birlikte Midyat ilçe teşkilatının açışılına katılan Şener, "Türkiye Partisi; birlik diyor, beraberlik diyor, kardeşlik diyor. Onun için insan merkezli siyaset diyor. Bizim milli kültürümüzün özünde insan vardır. Bizim inancımızın derinliklerinde insan vardır" diye

konuştu.

Siyasetin tepesinde kavga olduğunu savunan Şener, "Bir konu açılıyor, üzerinden kavga yapılıyor, sonra o konu askıya alınıyor, bir başka kavga konusu bulunuyor. Bu siyasetin bütün dertlerini ortada bıraktığını görerek, yeni bir siyasete ihtiyacımız olduğunu herkesin bilmesi lazım" dedi. TP Genel başkanı Abdullatif Şener, konuşmasının ardında Midyat ilçe teşkilatının açılış kurdelesini kesti ve hayırlı olması dileğinde bulundu. Burada partililerle bir araya gelen Şener, Mardin ve ilçe teşkilatlarının

tanıtımını yaptı.

Açılışta Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Asude Öztürk Camadan, Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, MKYK Üyesi Gürcan Günay, Mardin İl Başkanı Salih Yeşilmen ve çok sayıda partili yer aldı. Şener, Midyat'ta öğle yemeğini yedikten sonra Mardin il merkezine hareket etti.

TP LİDERİ ŞENER, SÜRYANİLERİN PASKALYA BAYRAMI'NI KUTLADI
TP LİDERİ ŞENER, SÜRYANİLERİN PASKALYA BAYRAMI'NI KUTLADI
TP LİDERİ ŞENER, SÜRYANİLERİN PASKALYA BAYRAMI'NI KUTLADI
TP LİDERİ ŞENER, SÜRYANİLERİN PASKALYA BAYRAMI'NI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2010 Pazar 20:47:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 10:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?