5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Senfoni Orkestrası Konseri

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 7 bin yılık tarihi dokusuyla turistlerin hayran kaldığı tarihi Mardin'de sevenleri ile buluştu.
 
Konserde orkestranın yetenekli genç kuşak sanatçılarından Hasan Niyazi Tura solist olarak sahne aldı.

Mardin Valiliği, 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Mardin'e gelen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Orkestra binlerce yıldır dillerin, dinlerin ve değişik kültürlerin hoşgörü içerisinde bir arada yaşatıldığı kent olan Mardin'de vatandaşları senfoniyle buluşturdu. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere, Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyüleyici bir atmosferde geçen konserde klasik müziğin sevilen yapıtlarına yer verildi. CSO, verdiği konserle Mardin'de ilk kez izleyici karşısına çıktı. Başarılı yorumuyla dikkati çeken genç kuşak sanatçılarından Hasan Niyazi Tura, iki kez sahneye gelerek seyirciyi selamladı.

Alkışlar arasında sahnede yerini alan senfoni korosu, müzik severleri büyüledi.
Konserde, Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Küçük bir gece müziği-Eine Kleine Nachtmusik" ve Antonio Vivaldi'nin ''Mevsimler'' adlı eserleri ile Türkiye'de uzun yıllar halk müziği araştırmaları yapan Macar besteci Bela Bartok'un ''Romen Dansları'' yorumlandı. Konserde son olarak ünlü Türk besteci Nevit Kodallı'nın tanınmış yapıtı ''Telli Turna''yı seslendiren CSO büyük alkış aldı. Şef Tolga Taviş, konser programında bir Türk bestecinin eserine de yer vermeyi uygun gördüklerini belirterek izleyiciye, ''Konsere geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum'' diye hitap etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?