7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Servet Cemiloğlu basınla buluştu

Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu Gaziantepli basın mensuplarıyla bir araya gelerek bölgelerinde yaşadıkları sıkıntıları ve hizmetlerini anlattı.

MADO Cafe'de Gaziantepli basın mensuplarıyla bir araya gelen Mardin Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu bölgede yaşanan gerginliğin kentler arası gönül köprülerinin güçlendirilmesiyle sağlanabileceğini belirterek, "Şu anda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan gerginliklerin önüne bir an önce geçmemiz gerekiyor. Bunu sağlayabilecek projeler ürütmemiz gerekiyor. Kentler arası gönül köprülerini kuvvetlendirebiliriz. Bu projeler sayesinde gençlerimiz doğu illerinden batıyı, batı gençleri de doğuyu tanıma fırsatı bulacaktır. Bu projelerle birlikte eğitim ve spor gibi bir çok alanda gençlerimize destek vererek topluma iyi bir birey olarak katılmasını sağlayabiliriz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da bulunan belediyelerin güç şartlarda hizmet vermeye çalıştığını anlatan Cemiloğlu, "Kendi bölgemde gençlerin toplumda tüketen değil üretim yapmaları için girişimlerde bulunuyorum. Bunun en basit örneğini kentte yılardır el sanatlarını satamayan genç kızlarımızda yaşadık. Daha önceden kendi çeyizleri için yaptıkları el sanatlarını Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan fuarlara götürerek sergiledik. Şimdi genç kızlarımız ürettiklerini çok iyi bir fiyata bu fuarlarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunmaktadırlar. Son olarak sosyal ve kültürel bir merkez yapmayı planlıyoruz. 2 yıldır atıl durumda ilçemizde bulunan cezaevini restore ederek mesleki eğitim merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali incesun IP: 88.233.197.xxx Tarih : 22.10.2008 18:11:01

Hayatı hayat yapan onunla yaşayandır der bir fizolof şimdi bir İli ve ilçeyi yapan ise orda yaşayanların seçtiği kişilerdi eğer onlarla yatıp kalkarsa başarır diyorum haberlerinizi interneten ve gazetelerden okuyorum yakında ilçenizi ziyaret edeceğim sayın başkan tebrikler ve başarılarınızın devamı için onlarla yatın ve o eldivenli halinizle çalışın kepçede çalıştığınız halinizle kalın başarılar