3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Sessiz bekleyiş

Irak’ta direnişçilerin saldırısına uğrayan konvoyda bulunan şoförlerden 5’inin ikamet ettiği Mardin merkeze bağlı Yalımköy’de, sessiz bir bekleyiş hakim.

Dün Kerkük-Erbil karayolu üzerinde 8 araçlık Türk konvoyuna yapılan saldırı sonucu araçları yakılan ve durumlarından haber alınamayan şoförlerin yakınlarının, tedirgin bekleyişleri sürüyor. Irak’ta devlet başkanlığına seçilen Celal Talabani’in yönetimiyle Irak’ta güvenli bir ortamın sağlanması gerekirken Türk şoförlerine Kerkük’te yapılan saldırıya bir anlam veremediğini belirten Mardin Şoförler Odası Başkanı Ali Baraj, "Irak’ta Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Celal Talabani nasıl Irak vatandaşının güvenliğini sağlıyorsa, aynı şekilde Habur’dan Irak’a yük götüren Türk şoförlerinin de güvenliğini sağlamak mecburiyetindedir. Talabani ile Irak’ta yeni bir dönemin başlanacağına inanıyorduk. Türk konvoyuna yapılan saldırının hesabını Türk yetkililerin, Irak hükümetinden sormasını istiyoruz" dedi.

Irak’ta Türk konvoyuna yapılan saldırı sonucu kullandığı araçlar imha edilen 5 şoförden bilgi alamayan yakınları, televizyon başından ayrılmıyor. Yalım Köy’de ikamet eden şoförlerden Beşir Cirik, Çetin Bakay, Fehmi Bakay, Cengiz Erberk ve Şeyhmus Allak’ın saldırıya uğradığını belirten Veysi Allak, kendilerinden hiçbir bilgi alamadıklarını belirtti

Allak, yetkililerinden bu konuda duyarlı olmasını istedi. Veysi Allak, "Habur’dan Irak’a gitmek istedim, izin vermediler. Oradaki şoförlere ulaşamıyoruz. Bilgi almak için 24 saat televizyon başındayız ama ondan da bir haber yok. Bu konuda yetkililerden bize bir açıklayıcı bilgi vermelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

İskenderun’dan aldığı yükü Bağdat’a götüren Şeyhmuş Allak’ın, ekmek parası için Irak’a gittiğini söyleyen eşi Gazal Allak, "5 çocuğum var. Eşimin hiçbir suçu yokken Irak’ta saldırıya uğruyor ve kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Bu konuda yetkililerden bize yardım istiyorum. Eşim sadece evimize ekmek getirmek ve okula giden 5 çocuğumun okul masraflarını karşılamak için Irak’a gitti. Irak’ta can güvenliği olmadığını biliyordu ama ne yapsın" dedi.
Evinin kapısında, 4 çocuğuyla birlikte, kocasından gelecek bir haberi bekleyen 30 yaşındaki Deniz Erbek ise, kocasının, çocukları için kendisini Irak’taki o ateşin içine attığını söyledi. Yetkililere sitem eden Erbek, hasta olan kocasının Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alarak geçimini sağladıklarını belirterek, "Hasta hali ile Irak’a gitti. Ondan önce Yeşil Kartımız vardı, gelip oturduğumuz evin halini görmelerine rağmen iptal etiler. Bir yıldan beri ödenmeyen elektrik faturasının 3 milyara çıkması sonucu faturayı yatırmak için Irak’a gitti. Çocuklarımız aç ve sefil durumdalar. Onlara bakacak gücümüz kalmadı. Kocam ilk defa başka birilerinin arabası üzerinde Irak’a gitti. Orada da saldırıya uğramış. Yetkililerden çocuklarıma yardım yapılmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 21:00:25
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NAKLİYECİLER IP: 81.215.101.xxx Tarih : 16.04.2005 12:12:48
BÜTÜN OKURLARA SELAM.GERÇEKTEN BENDE SAYIN BAŞKANIMIZ ALİ BARAJA KATILIYORUM VE ONU KUTLUYORUM.BİZ NAKLIYECILER OLARAK HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN VE DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.GERÇEKTEN BİZİM MESLEĞİMİZ HAYAT RİSKİYLE DOLU AMA GERÇEKTEN BÖYLE SORUNLARIMIZLA DERTLERİMİZLE HER ZAMAN YANIMIZDA BAŞKANIMIZI BULDUĞUMUZ İÇİN UMUTLUYUZ.UMARIM BAŞKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ ÖLÜM KORKUSU OLMADAN ŞÖFÖRLERİMİZ GİDİP GELECEKTİR.HERKESE HAYIRLI GÜNLER.