5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

SGK çiftçileri sigortalayacak

MARDİN SGK, ÇİFTÇİLERİ SİGORTALIYOR

Mardin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Adil Demir, "Bundan sonra bağımsız olarak çalışan çiftçileri sigortalayacağız" dedi.

Mardin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Adil Demir, bundan sonra kendi nam ve hesaplarına bağımsız olarak çalışan çiftçilerin sigortalanacaklarını söyledi. Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesi ile çiftçilerin haklarının aynen devam ettiğini ifade eden Demir, "18 yaşını dolduran vatandaşların kendi mülkünde veya kiraladığı arazide zirai faaliyette bulunması, hayvancılık veya arıcılık gibi faaliyete başlaması ile ziraat odalarına kayıt oldukları tarihte sigortaları başlamaktadır" dedi.

 

Mardin'de nüfusun büyük kısmının geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını belirten Demir, buna rağmen sigortadan yararlananların yüzde 1 olduğunu kaydetti. Yaklaşık 40 bin çiftçiyi sigortalamayı hedeflediklerini anlatan Demir, "Prim miktarında bir kolaylık sağlanacaktır. Asgari ücretin yüzde 30'u olarak uygulanmakta olan asgari prim tutarı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan sigortalılar için yüzde 15, devam eden yıllarda birer puan artırılarak yüzde 30'a sabitlenecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 15:50:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?