3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Sıcaklar çöp taşıyan eşekleride vurdu

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklar, Mardin'de çöpleri taşıyan belediyeye ait eşekleri de etkiledi. 

Mardin'de sokakların dar ve merdivenli olması nedeniyle normal araçların geçemediği sokaklarda çöp taşımacılığını yapan eşekler için belediye önlem alarak, hayvanların çalışma saatlerini değiştirdi. 

Artan yaz sıcaklarıyla Mardin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Beşir Çamurtaş, şehir merkezindeki çöplerin taşımacılığında yıllardan beri kullanılan eşeklerin mesaisini saat 08.00-13.00 yerine, sabah 05.00 ila 10.00 olarak değiştirdiklerini söyledi. 

Temizlik işçilerinin refakatinde çalışan 38'i sürekli, 3'ü ise yedek olarak bekletilen kadrolu eşeklerin, şehir merkezinin temizliğine önemli bir katkı sağladığını ifade eden Çamurtaş, "Belediyenin en ağır yükü onlarda. 40 işçimizle mevsim farkı gözetmeksizin temizlik hizmeti veriliyor. Havaların çok sıcak olmasından dolayı sabahın ilk ışıkları ile birlikte ara sokaklardan toplanan çöpler, temizlik hizmetleri birimlerimiz tarafından toplama merkezlerine naklediliyor" dedi. 

41 kadrolu eşeğin bulunduğu Mardin Belediyesi'nde, günde hayvan başına 2 kilogram arpa ve 4 kilogram saman tüketildiğini belirten hayvan yetiştiricisi Ali Babayiğit ise insanlar gibi hayvanların da sıcaktan etkilendiğini ifade etti. Babayiğit, sekiz saat yerine sıcak günlerde beş saat çalıştırılan eşekleri, iş dönüşü başlarına soğuk su dökerek serinlettiklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 15:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?