5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sigara yasağı şoförleri zorluyor

Tüm Türkiye'de 19 Temmuz'da yürürlüğe giren, kapalı alanlarda sigara içme yasağı otobüs şoförlerini zor durumda bıraktı.

Mardin'in Midyat ilçesinde Villa Turizm firmasında kaptan şoförlük yapan ve 22 yıllık şoför, Aydın Fidan (40) kapalı alanda sigara içtiği için kendisine gelen ceza ile zor durumda kaldı.
Midyat- İstanbul seferini yaparken Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, çalıştığı firmaya gelen ihbar tutanağında; sigara içtiği için kesilen ceza nedeni ile zor durumda kaldı. Sigara içtiğinden dolayı 5 bin 600 TL'lik bir ceza tutanağının geldiğini belirten Aydın Fidan, sigara içme yasağının uzun yol otobüs şoförlerini ve toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülere uygulanmamasını veya kısıtlı bir şekilde de olsa izin verilmesini istedi.

Sigara içmeden bu uzun yol çekilmez diyen Aydın Fidan, "Çıkan bu sigara içeme yasağını sonuna kadar destekliyorum. Ancak biz uzun yol yapan ve toplu taşıma araçlarını kullananlar için biraz esnek olması lazım. 18-24 saat ve 1600 kilometre yol kat ediyoruz. Yol stresi, yolcu stresi, trafik stresi derken yolculuk yapıyoruz. Stresle yapılan yolculuk çekilmez hal alıyor. Yolcular zaten sigara içmiyor. Şoförler olarak bize kısıtlı bir şekilde de olsa izin verilmesini istiyoruz. Yolun çekilmez hale gelmemesi ve taşıdığımız canların daha sağlıklı ve huzurlu seyahat etmeleri için bize biraz esnek davranılmasını bekliyoruz" dedi.

Midyat Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Zeki Ayyıldız, kapalı alanlarda sigara içme yasağını sonuna kadar oda olarak desteklediklerini söyledi. Ancak sınırlı sayıda uzun yol şoförlerine izin verilmesini istedi. Midyat Şoförler Odası Başkanı Ayyıldız, "Uzun yol yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin tiryakiliği göz önünde bulundurularak, yolcuların rahat, huzurlu ve güvenli şekilde seyahat etmeleri için sınırlı sayıda, sürücünün dikkatini dağıtmaması için araç kullanırken müsaade edilmesi
gerekir. Seyahat edilen araçlar buna uygundur. Araçların yapıları nedeni ile havalandırma sisteminin yeterli olması göz önünde bulundurularak uzun yol şoförleri için kısıtlı sayıda müsaade edilmesini istiyoruz."şeklinde görüş bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?