7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Sigaranın zararları üç dilde anlatıldı

MARDİN'DE 3 DİLDE SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

Mardin'de ilk defa bir resmi kurum Türkçe'nin haricinde Kürtçe ve Arapça dillerinde bir seminer düzenledi. Sağlık Müdürlüğü'nde görevli doktorlar 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında Belediye Meclis toplantı salonunda Türkçe bilmeyen kadınlara önce Arapça sonra da Kürtçe dillerinde sigaranın zararlarını anlattılar.

Seminer hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Yamaç, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında üç dilde eğitim semineri verilmesine yaptıkları istişare sonucunda karar verdiğini belirterek, "Mardin'e 2 ay gibi kısa bir süre önce atandım. Mardin'de Türkçe bilmeyen çok sayıda bayan olduğu bilgisini alınca hemen bu bayanlara bildikleri dilde seminer vermek için bir çalışma başlattık. Sağlık Müdürlüğümüze bağlı doktorlarımızın verdiği Türkçe, Arapça ve Kürtçe seminerlerine çok büyük bir katılım oldu. Geçen yıl düzenlenen etkinliğe sadece 30 bayan katılmıştı. Ama bu sene bu sayı 100'ün üzerine çıktı. Sadece seminer katılanların çoğunun Türkçe'yi bilmemesi de bizim aldığımız kararın doğruluğunu ispatlıyor" dedi.

Seminerde Türkçe sunumu Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ercan Baysal, Arapça sunumu Dahiliye Uzmanı Dr. Şeyhmus Akalpoğlu, Kürtçe sunumu ise Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve aynı zamanda Tabip Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım yaptı.

 

"TEMENNİMİZ BU TÜR ETKİNLİĞİN BAŞKA KURMALARA DA ÖRNEK OLMASI"

Seminerde Kürtçe sunumu yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım bir resmi kurumda ilk defa Türkçe'nin yanında Kürtçe ve Arapça'nın kullanılıyor olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Bölgenin gerçekleri göz önünde bulundurularak düzenlenen seminerde ilk defa bir resmi kurumda Kürtçe seminer vermesinin kendisi içinde çok anlamlı olduğunu belirten Dr. Yıldırım, "Mardin'de tabuları yıkarak Sağlık Müdürlüğü bünyesinde verilen Kürtçe ve Arapça seminerler çok güzel gelişmeler. Hem insanlarımıza

anladıkları dilde hem de zararlı bir konuda verilen seminerin amacına ulaşacağına inanıyorum. Mardin'deki insanların çoğu sadece Kürtçe değil Arapça'nın da haricinde başka bir dil bilmeyen insanlarımız var. Temennimiz bu tür etkinliğin başka kurmalara da örnek olması" diye konuştu.

Arapça seminer veren Dr. Akalpoğlu ise Mardin'de Türkçe bilmeyenlerin sadece Kürt vatandaşları olmadığını bunun yanında sadece Arapça bilenlerin de olduğunu hatırlatarak, "Sağlık Müdürlüğü kadınları sağlık alanında bilinçlendirme çalışmaları kapsamında benden Arapça dilinde seminer vermemi isteyince ben de hemen kabul ettim. Benim için de bir ilk oldu" şeklinde konuştu.

Semineri dinlemek üzere gelen ve Türkçe bilmeyen Dilber Özdemir ilk defa bir seminere katıldığını belirterek sigara içmediği halde sigaranın zararlarını öğrenmek için seminere katıldığını söyledi. Özdemir, Türkçe bilmediği için başka yerlerde de Kürtçe'nin yaygınlaşması halinde hayatın kendisi için daha da anlamlı olacağını sözlerine ekledi.

MARDİN'DE 3 DİLDE SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI
MARDİN'DE 3 DİLDE SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI
MARDİN'DE 3 DİLDE SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:57:03
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 01:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?