3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Sinema keyfi sona erdi

Yaklaşık 5 yıl önce açılan, 4 salonu ve toplam 520 kişilik seyirci kapasitesine sahip sinemanın kapısına, izleyicinin ilgi göstermemesi nedeniyle kilit vuruldu.

Sinema sahibi Burhan Duyan, yaklaşık 5 yıl önce 460 milyar liralık bütçe ile batı standartlarında sinema salonu açtığını söyledi.

Kentteki ilk sinemayı açmalarına karşın seyirciden umdukları ilgiyi bulamadıklarını, bu nedenle kapatma kararı aldıklarını belirten Duyan, “Sinemayı açtığımız ilk yıl salonlarımız doluyordu. İlgi oldukça iyiydi. İlçelerden bile gelen izleyicilerimiz vardı. Kentin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı istemiştik. Mardin tarihi değerleri bakımından Türkiye’nin en gözde kentlerinden biri. Ama sosyal etkinler yok denecek kadar az. Biz sinemayla bunu biraz canlandırabiliriz düşüncesiyle yola çıkmıştık. Ama ne yazık ki umduğumuzu bulamadık. Türkiye’de aynı anda vizyona giren filmleri getiriyorduk. Ancak son 3 aydır neredeyse boş salona film oynuyorduk. Bu da bizim için büyük bir maddi külfete neden oldu. Yetkililere defalarca başvurmama karşın onlar da gerekli ilgiyi göstermediler. Oysa ki kent için önemli olan bu kültürel faaliyete destek olabilirlerdi” dedi.

Dayan, özellikle daha önce hiç film izlemeyen köy çocuklarını sinemayla tanışmalarını sağlamak amacıyla kendi araçlarıyla çocukları zaman zaman kente getirdiğini ve vizyondaki çocuk filmlerini izlettirdiğini de belirtti.

Sinema kültürünün oluşması ve gençlerin kötü alışkanlıklara sapmadan sanata yönlenmelerine katkıda bulunmayı arzulamalarına rağmen, bu arzularını gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Duyan, “Bilet fiyatlarımızın ucuzluğuna ve tüm çabamıza karşın, sanırım korsan cd’ler, internet ve televizyon insanları sinemaya karşı ilgisizleştiriyor. Kapanmamızın en büyük etkenlerinden biri de kentte bir üniversitenin olmayışıdır. Bugün koltuklarımızı söktük ve salonları tahliye ediyoruz. Üzgünüm” diye konuştu.


.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 12:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mirze samaras IP: 84.57.170.xxx Tarih : 4.06.2006 01:11:23
bu durumda Devlet duyarli ve yardimci olmaliydi cunku mardin cok guzel ve tarihi eserlerle bir yapima sahiptir onun icin deyer vermemiz lazim ben almanyadan yaziyorum ben mirze samaras yeni yesilli sehmus agit ogluyum insallah devlet duyarli davranir ve basarilar dilerim lutfen sinamanin daha deyisik resimleri cekin