8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Sınır ötesi bayramlaşma heyecanı

NUSAYBİN'DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA HEYECANI

Sınır ötesi bayramlaşma heyecanı sürüyor. Mardin'in Nusaybin ilçesi hudut kapısından ülkemizdeki akrabalarına bayram ziyaretine gelen Suriyelilerin geçişleri sürüyor.

Ülkemizdeki akrbalarına bayram ziyaretine gelmek isteyen Suriye vatandaşları sabah erken saatlerden itibaren Nusaybin * Kamışlı sınır kapısına geldiler. Kapıların açılmasıyla birlikte vatandaşların geçişleri başladı. İki ülke arasında vize uygulamasının kalkması nedeniyle idari mektup uygulamasına başvurunun az olduğu gözlenirken pasaport bürosu önünde ise uzun kuyruklar meydana geldi.

Protokol bayramlaşmasında ise Kaymakam Murat Girgin, garnizon komutanı P. Yarbay Aytekin Çabuk, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aktaş ve beraberindekiler, Kamışlı Kaymakamı Abdulbasıt Abdullatif ve beraberindeki heyeti karşıladı.

Yapılan bayramlaşma sonrası Yavuz Selim İlköğretim Okulu ile Kemal Gözü Kız Meslek Lisesi öğrencileri folklor gösterisi sundular.

2 kaymakam arasındaki bayramlaşmada dostluk ve kardeşlik mesajları ön plana çıktı. Bayramlaşmada konuşan Nusaybin Kaymakamı Girgin, 2 ülke liderleri arasında gelişen dostluk ilişkilerinin komşu 2 ilçede de en iyi şekilde hissedildiğini söyledi. Kurban Bayramı vesilesiyle komşu ilçenin mıntıka müdürünü Nusaybin'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Kaymakam Girgin şöyle konuştu: "Protokol gereği Suriye vatandaşları ülkemize geçerek akrabalarıyla bayramlaşmaktalar. Yaklaşık 2 bin

Suriyeli vatandaş bugün itibariyle Nusaybin'e geçmektedir. Hiçbir sıkıntı olmadan geçişlerimiz gerçekleşiyor. 2 ülke arasındaki güzel ilişkilerin gelişmesi ticarete, sosyal ve kültürel ilişkilere de yansımakta, bundan her 2 tarafın vatandaşları da faydalanmaktadır."

Kamışlı Kaymakamı Abdullatif ise Nusaybin kaymkamlığının astığı "Komºu ve kardeº Suriye halk?n?n bayram?n? kutlar?z" pankartını göstererek, biz de aynısını söylüyoruz: Komşu ve kardeş. Bizim ilişkilerimiz öyle bir düzeye ulaştı ki tam kardeş olarak bayram geçişleri yapılıyor. Aynı tek bir ülke gibi" dedi.

YENİ SINIR KAPISI ÇALIŞMALARI

Bayramlaşmada Nusaybin ve Kamışlı'ya yeni açılacak sınır kapısı da gündeme geldi. Bir gazetecinin TOBB tarafından 9 kasımda yapılan inşaat ihalelerini hatırlatması üzerine Nusaybin Kaymakamı Girgin; "Bayramdan önceki hafta ihale yapıldı ve sonuçlandı. Bayramdan sonra resmi olarak açıklaması yapılacak. Henüz kesin olmamakla birlikte kasım ayı sonu itibariyle başlama tarihi belirlenecek. Bir aksilik olmadığı takdirde seneye Ramazan ve Kurban Bayramı geçişlerimizi yeni kapımızda yapacağımızı söyleyebilirim" dedi.

Kamışlı Kaymakamı Abdullatif ise kendilerinin de çalışmalara başladığını söyledi.

Ülkemizdeki akrabalarına bayram ziyaretine gelen Suriyelilerin 48 saat içinde ülkelerine geri dönmeleri gerekiyor.

NUSAYBİN'DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA HEYECANI
NUSAYBİN'DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA HEYECANI
NUSAYBİN'DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 14:03:00
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 15:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?