5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sivil savunmadan tatbikat

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma uzmanları tarafından Midyat Devlet Hastanesi bahçesinde sivil savunma, doğal afet, yangın, deprem ve ilk yardım tatbikatı yapıldı.
 
Midyat Devlet Hastanesi personeline, Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı sağlık ocağı personeline verilen seminerin ardından, hastane bahçesinde tatbikat gerçekleştirildi.

Sivil Savunma ekipleri ile yapılan işbirliği ile gerçekleştirilen yangın tatbikatı hastane bahçesinde yapıldı. Güvenlik önlemlerini arttırmak ve ani durumlarda yapılacak işlemleri hastane personeline anlatmak amacı ile gerçekleştirilen tatbikattan önce personele, uzman itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale konusunda seminer verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Aydın'ın, hastane toplantı salonunda katılımcı personele verdiği seminerin ardından tatbikata geçildi.
Mustafa Aydın, Sivil Savunma ekiplerinin her türlü doğal afette tam donanımlı olarak hazır kıta beklediğini ifade etti. Aydın, "Müdürlüğümüze bağlı ekipler, depremden sel baskınına, toprak kaymasından çığ düşmesine, trafik ve işyeri kazalarından yangınlara, arazide kaybolmalardan salgın hastalıklara, göçükten suda boğulmalara kadar vuku bulan her olayda görev almakta, bu tür olaylar ortaya çıktığında devletimizin ve halkımızın aklına gelen ilk kurum olma özelliği taşımaktadır" dedi.

Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Özdemir, "Hastanemizdeki güvenlik önlemlerini arttırmak ve ani durumlarda yapılacak işlemleri personelimize uygulatmak amacıyla bu tatbikatı yaptık. İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ekipleri hastanemize gelerek tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında personelin yangın, afet gibi konularda sivil savunma ile birlikte nasıl çalışması gerektiği vurgulandı" şeklinde konuştu.

Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği ekipleri, Mardin'de, öğrencilerle deprem ve yangın konusunda tatbikat yaptı. Ekipler sınıflarda senaryo gereği mahsur kalan öğrencileri kurtarma asansörleri, sedye ve halat kullanarak indirmeyi uygulamalı olarak gösterdi. Kurtarma tatbikatı hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:43:17
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 10:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?