7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Şoförler odası başkanı isyan etti

MARDİN'DE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI BARAJ GÜMRÜK UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj, yaklaşık 6 bin kamyon sahibinin maddi sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, 25 yıldan bu yana gündemde olan Nusaybin Sınır Kapısı'nın bir türlü açılamamasına tepki gösterdi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj, 25 yıldan beri Habur'a alternatif kapı olarak açılması gündemde olan ve TOBB tarafından mali kaynağı karşılanmasına rağmen bir türlü açılmayan Nusaybin Sınır Kapısı'nın inşaatı için bir çalışmanın yapılamamasına anlam veremediğini söyledi. Mardin genelinde yaklaşık 6 bin kamyoncunun bulunduğunu ifade eden Baraj, "Şoför esnafı can çekişiyor. Yakıt ve diğer maliyetler her gün yükselirken, taşıma ücretleri yerinde sayıyor" dedi.

Baraj, Mardin Çimento Fabrikası'ndan Irak'a yük taşıyan kamyon ve TIR şoförlerinin özellikle gümrük uygulamalarından şikayetçi olduklarını belirtti. 6 bin dolayında kamyoncunun Mardin'de zorlu bir hayatı sürdüğünü anlatan Baraj, "Yıllardan beri karın tokluğuna çalışan şoförlerimize son darbeyi gümrük uygulamalarından dolayı yapılan yanlış politikalardan yiyoruz. Şoförlerimiz mağdur durumda. Gümrük işlemleri için Kabala ilçemizden Mardin organize sanayisine kadar işlem yapmak için gidiyorlar bu mesafe en az 50 kilometredir ve buradan geri dönüp ırak'a gidiyorlar. Nereden bakarsanız 100 kilometrelik bir boşa mesafe harcaması var. Bu bize hem maddi hem de boşa harcanan bir enerjiye mal oluyor" şeklinde konuştu.

"Biz valimizden ve milletvekillerimizden bu sorunu haletmelerini bekliyoruz" diyen Başkan Baraj, "Bu konuyu sayın vekillerimiz ve valimizle bire bir görüştük. Gümrük memuruna çimento fabrikasının yanında yer alabileceğimizi illettik. En azından kamyoncu ve TIR şoförleri arkadaşlarımızı maddi bir yükümlülükten ve 100 kilometrelik bir yol mesafesinden kurtulacaklarını belirtmemize rağmen bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı. Yetkililerimize buradan sesleniyorum: Lütfen bize karşı biraz daha duyarlı olun" diye konuştu.

MARDİN'DE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI BARAJ GÜMRÜK UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 14:27:03
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 01:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?