5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sokak hayvanlarına barınak

MARDİN BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI KURUYOR

Mardin Belediyesi sokak hayvanlarını korumak ve bakımlarını yapmak için Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açıyor.

Eryeri Köyü yolu üzerinde 17 dönümlük arazide kurulması düşünülen Hayvan Barınağı için ihale yapıldı. Gelen teklifler incelendikten sonra önümüzdeki günlerde ihale sonuçlandırılacak. Altı ay içerisinde bitirilmesi planlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık olarak 12 personel görev yapacak. Özellikle başıboş sokak köpeklerinin Mardin için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Kuracağımız bu merkez sayesinde halkımıza zarar veren başıboş köpek sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Ayanoğlu; insanlara olduğu kadar hayvanlara da merhamet edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Tüm canlılara merhametli olmayı emreden bir inancın mensuplarıyız. Sokak hayvanları kısırlaştırılıp, sağlık sorunu varsa tedavi edilecek. Boyunlarına çip takıldıktan sonra bu hayvanlar doğal hayata salınacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 18:52:01
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 19:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat toprlı IP: 88.231.143.xxx Tarih : 26.12.2009 03:25:47

insanların,tüm sorunlarını halletin sıra başıboş it,lere geldi bravo başkan sana ama önce başıboş sabahtan akşama kadar kahvelerde dolaşan şu gençleride düşünsen,iyi olmazmı,ama sen reyhani oynamadan düşunemessin belli,sana reyhani çalacak muzisyenleri bulmamız lazm başkann  en buyuk başkan bizim başkan:))))