5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sokaklar restore ediliyor

Mardin'de sokak restorasyon çalışmaları 100 işçi ile sürdürülüyor.

Turizmci ve işadamı Sabahattin Evrensel'in gözetiminde gerçekleştirilen sokak restorasyonları Mayıs ayı sonlarına doğru tamamlanacak. Vali Hasan Duruer, tarihi doku içindeki kötü görüntüleri temizlemeye karalı olduklarını söyledi.
Mardin'de tarihi yapıların yoğun olduğu Savurkapı ve Şehidiye Mahallelerinde sokak restorasyon çalışmalarına hız verildi. Turizmci ve işadamı Sabahattin Evrensel'in gözetiminde sürdürülen restorasyon çalışmalarında yaklaşık 100 işçi çalıştırıldığı belirtildi. Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi sokakların eski konumuna getirilmesi için çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü belirterek, Mayıs ayı sonuna doğru bin 500 metrelik sokak restorasyonunun gerçekleşeceğini söyledi. Sokak restorasyonları kapsamında elektrik kablolarının yeraltına alınarak görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını belirten Vali Duruer, "Tarihi yapıların yoğun olduğu Savurkapı, Şehidiye ve eski hükümet konağı üçgeninde tarihi sokakların restorasyonu yapılıyor. Malzemeyi biz alıyoruz, ücretli tutulan işçilerle çalışmaları sürdürüyoruz. Sokak restorasyonlarında 100 dolayında işçi çalışıyor. Mayıs ayı sonuna kadar bin 500 metrelik sokak restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Restore edilen sokaklar kente örnek teşkil edecek.

Zaman içinde bu çalışmaları kent geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Tarihi dokunun, kablo, elektrik direği ve beton kirliliğine tahammülü yok. Bu kirlilikleri en kısa zamanda ortadan kaldırmaya kararlıyız" dedi.

Az para ile çok iş yapmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Hasan Duruer, mevcut imkanları en iyi şekilde değerlendirerek, birkaç yıl için tarihi kenti eski konumuna getireceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:56:59
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 19:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?