5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sokaklar ücretli otopark oldu

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi, ana caddelerde park eden araçlardan park ücret almaya başladı.

Midyat Belediyesi, şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda gelişigüzel park eden sürücülerin, araç ve yayaların geçişini engelledikleri gerekçesi ile bir dizi önlem aldı. Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında aldığı kararla ilçe merkezindeki trafik sorununa çözüm amaçlı planlanan ücretli otopark sınırlarının belirlemesinin ardından, ücretli otopark uygulaması hayat geçirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, "Esnaf ve vatandaş bize sürekli şikayette bulunuyordu. Araç sürücülerinin yol ortasına varan araç park etme alışkanlıklarına bir türlü çözüm getirilememişti. Yazılan cezalar ve dükkan sahiplerinin gösterdikleri tepkilere rağmen devam eden araç park sorununa herkes, özellikle dükkan sahipleri tepki gösteriyordu. Şehir merkezinde trafik akışını da engelleyen hatalı parkları yapılacak olan ücretli park uygulaması ile ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Kutlu, ücretli park bölgelerini belirleme çalışmalarının bittiğini belirterek, "Belediye ve ilçe trafik ekipleri tarafından park alanlarının tespiti çalışmaları trafik akışını ve cadde üzerinde faaliyet gösteren dükkanların çalışmalarını engellemeyecek şekilde yapılıyor. Mardin Caddesi, Kemal Nehrozoğlu Bulvarı, Şırnak ve Batman Caddesi'nden başlatılarak devam eden park bölgelerini işaretleme çalışmalarının kısa zamanda tamamlandı. Bu bölgelerde park edecek olan araçlarda

taksilerden 1 lira, dolmuş, minibüs, kamyonetlerden 2 lira ve büyük kamyon ve otobüslerden 5 lira alınacak. Ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ara sokak, minibüs ve otobüs garajlarında ücretsiz park alanları tahsis ettik" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 19:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?