4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Solucan istilası

Mardin'in Kayacan semtindeki evleri adeta istila eden solucanlar vatandaşı tedirgin ediyor.

Cuma Tepesi'nden geldikleri belirtilen ve uzunlukları 3-10 santimetre arasında değişen milyonlarca solucana vatandaşlar önlem alınmasını istiyor. Kayacan semtinde ikamet eden vatandaşlar, akşam karanlığının basmasıyla solucanların karınca sürüsü gibi evlerine girdiğini ve tedirgin olduklarını söyledi. Evlerini adeta istila eden solucanların son 4 yıl içinde hep bu sezonda ortaya çıktıklarını ifade eden vatandaşlar, büyük bir tehlike oluşturan bu hayvanlara önlem alınması için başta Mardin Valiliği ile belediyeye başvurulmasına rağmen bir sonuç elde edemediklerini öne sürdü. Tarım ve Sağlık İl müdürlüklerine muhtarlık aracılığıyla resmi yollardan başvurmalarına rağmen hiçbir ekibin gelip de bu olayı araştırmadığını ileri süren vatandaşlar, solucanların evlerinin içine girerek özellikle yiyecek ve içecek kaplarını istila etmesinden ve yatakların içinde ise kulak, burun ve ağız yoluyla vücutlarına girmesinden korktuklarını söyledi.

Kayacan Mahallesi Muhtarı Halil Ural, durumu Valilik, Beyaz Masa, Sağlık İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı'na bildirdiklerini, vatandaşların solucanlar nedeniyle korku içinde yaşadıklarını belirtti. Mahallede oturan vatandaşlardan Halime Demir ise, solucanlardan kurtulmak için hayvanların geçtiği yerlere ateş yaktıklarını, kapı ve pencere aralıklarını kapatarak solucanların eve girmesine engel olmaya çalıştıklarını anlatırken, aldıkları ilaçların ise en fazla birkaç dakika etkisini gösterdiğini kaydetti.

Evde öldürdükleri solucanları poşetlere dolduran mahalle sakinleri, olaya duyarsız kaldıkları iddiasıyla yetkililere tepki gösterdi. Vatandaşlar, bilim adamlarını da bu konu üzerinde araştırma yapmaya davet etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?