8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

STK'lara sağduyu çağrısı

Mardin'de bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) kentteki restorasyon çalışmaları, etkinlikler ve içkili yerlerin hizmete açılması ile ilgili bildiri yayımlamasına gazeteci kuruluşları tepki gösterdi.

Aralarında, Türkiye Radyo ve Televizyon Yayıncılar Birliği Federasyonu, GAP Gazeteciler Birliği Derneği, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin de bulunduğu 19 gazete ve gazeteci yaptıkları ortak yazılı basın açıklamasında Mardin'in tarihsel bütünlüğüne ters düşen bir bildiri yayımladıkları gerekçesiyle söz konusu STK'ları sağduyulu olmaya çağırdı. Gazetecilerin yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı sivil toplum kuruluşları ve sadece kağıt üzerinde ismi yazılı bazı derneklerle beraber Mardin'in turizmini ve Vali Hasan Duruer'i hedef alan bir açıklama yaptıklarını üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. Mardin sokaklarında, tarihi mekanlarda ve tarihi kentin eski dokusuna kavuşturulması için yapılan çalışmalar makyaj olarak değerlendirilmiş, Mardin'in bir turizm ve dünya kenti kimliği ile ortaya çıkmasının bazı STK'larda rahatsızlık oluşturduğu anlaşılmıştır. Mardin'in kentsel dönüşüm projesinin gündeme geldiği, marka şehir ve dünya kenti olma yolundaki ilerlemesinden bazı STK'ların duyduğu rahatsızlığa anlam vermek mümkün değildir. Binlerce yıldır, çok dinliliği ve dilliliğiyle dünya medeniyetler ittifakına örnek kent olarak gösterilen Mardin'i çağdışı düşüncelerin kucağına itmeye ve gelişmesini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Çıkara dayalı olduğuna inandığımız bu tür açıklamalar, Mardin modeli ruhuna aykırı düşmektedir. Bazı derneklerin yaptığı bu açıklamalar Mardin'in gelişmesine ve Mardin halkına maddi manevi zarar vermektedir. Yersiz, zamansız ve gerçek dışı açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini yanlış yöne çekmeye çalışanları sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. "

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:23:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 12:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf IP: 78.165.80.xxx Tarih : 29.06.2010 02:13:44

ey stk kim olduğunuz belirsiz. kağıt üstünde kurduğunuz derneklerle ne yapmaya çalışıyorsunuz. mardini ortaçağa mı gömeceksiniz.. size ne. bırakın mardin istedği gibi olsun. zaten sizin gibiler yüzden bu ülke hep geri kalmış. barı yasaklayıp bara giden sizssiniz. bırakın turist gelsin insanlar iş bulsun kendi memleketinde .yoksa hepsi marmarise bodruma gidip zaten içki ve fuhuş batağına saplanıyorlar. bu daha mı iyi