7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

STK'lardan başörtüsüne destek

Midyat ilçesinde bulunan sivil toplum kuruluşları, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına yönelik yasanın TBMM'de kabul edilmesinin ardından bir basın açıklaması yaptılar.

Midyat'ta bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek başörtüsü serbestisinin TBMM'de kabul edilmesini destekleyen bir basın açıklaması düzenlediler. Midyat Cevat Paşa Camii'nin önündeki Atatürk anıtına gelen sivil toplum kuruluşları üyelerinin basın açıklamasına, Midyat'ta bulunan Mardin Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Çetin, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Yıldız, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, MİKAD (Midyat ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) adına Mehmet Adam, Mahallemi Diyalog Derneği Başkanı M. Ali Aslan, Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı M. Ata Deniz, Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği Başkanı Rıdvan Acar ve Midyat Özürlüler Derneği Başkanı A. Hakim Yıldız katıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Mehmet Yıldız, "Bizler binlerce yıldır, Midyat olarak, Mardin olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hiçbir zaman farklı din, farklı giysi, farklı kültür, farklı etnik yapı zenginliklerinden dolayı çatışmaya girmedik ve bundan sonra da girmeyeceğiz. 9 Şubat Cumartesi günü TBMM'de 411 gibi ezici bir çoğunlukla kabul edilen başörtüsüne özgürlüğü sağlayan Anayasa değişikliğini destekliyoruz. Yıllardır başörtüsünü yasaklayanlar, halkla ve halkın temsilcileri ile hiçbir mutabakat, hiçbir uzlaşma yapmadıkları halde şimdi hangi yüz ile halkın ve Meclis'in yüzde sekseninin mutabakatına itiraz etmektedirler. Çoğu misyoner okullarından mezun olan, dünün özgürlükçü görünen, ama halkımızın dini, inancı ve örfüne karşı olanları, laikliği ve Atatürk'ü istismar ederek toplumu birbirine karşı kışkırtıp çatışma ortamına sürüklemek isteyenleri kınıyoruz. Meclis kararını 'Kaos', 'Bölücülük' diye nitelendirenler kendilerini Meclis'in, dolayısıyla milletin üzerinde mi görüyorlar? Başörtülü, başı açık, çarşaflı herkes eşit vatandaşlık haklarına sahiptirler. Seçim zamanlarında herkese gülücük dağıtıp, başka zaman, farklı giyinen vatandaşlarımızı aşağılayanları, onları devlet ve laiklik karşıtı gibi gösterenleri kınıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naime candan IP: 88.233.130.xxx Tarih : 27.02.2008 19:52:22

Ben açık bir bayan olarak başörtüsüne destek verenlerdenim.Biz nasıl açık olarak hayata devam ediyorsak,isteyenlerinde kapalı olarak özgürce yaşamk hakkı vardır.Bizde açık kişler olarak başörtüsüne destek vermeli yürüyüş yapmalıyız ki bunun bir siyasi semböl değilde sadece kişiye özel bir davranış olduğunu kanıtlamalıyız.