3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

STK'lardan hastane yapımı için çalışma

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki sivil ve siyasi toplum kuruluşları, ilçede yapılması düşünülen 200 yataklı devlet hastanesi için yer tespiti için çalışma başlattı. 

Midyat Kültür Sanat Yardımlaşma Turizm ve Çevre Derneği'nin (MİDER) öncülüğünde derneğin binasında toplanan esnaf, şoför, ziraat ve kooperatif başkanları, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve basın mensuplarıyla birlikte biraraya geldi. Toplantının amacının, ilçede yapılması düşünülen 200 yataklı devlet hastanesi için yer arayışlarına yardımcı olmak, inşaatının nerede yapılmasına katkıda bulunmak ve bir zeminde buluşarak ortak hareket etmek olduğu belirtildi. 

Toplantıda alınan kararın yetkili makamlara yazılı olarak iletilmesi kararlaştırılırken, hastanenin, şehrin güney cephesinde Gölcük ve Bahçelievler mahalleleri arasında bulunan 125 dönümlük hazine arazisinde yapılmasına karar verildi. 

Toplantıya katılan herkesin görüş birliğine varmasıyla inşaatın bir an önce başlayıp bitirilmesi için hastane adına ayrıca bir derneğin kurulması için çalışma başlatılma kararı alındı. Olumlu bir havada geçen toplantıda, ilçede bundan sonra yapılacak kimi etkinlik ve çalışmalarda fikir alış verişinde bulunulacağı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 14:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?