8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Suikast silahları yakalandı

MARDİN'DE SUİKAST SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ

Mardin'de düzenlenen operasyonda iki adet suikast silahı ve 6 adet tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde Emniyet Müdürü Mustafa Aygün tarafından düzenlenen basın açıklamasında bir kamyonun fren hava tüpü içerisinde zulalanmış vaziyette ele geçirilen silahlar hakkında bilgi verildi. Irak'tan yurda kaçak yollarla sokulan her kaçak silahın terör örgütü ile ilişkili olduğunu söyleyen Aygün, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği'ne bağlı görevlilerinizce silah ve mühimmat kaçakçılığının önlenmesini yönelik yapılan istihbarı çalışmalar doğrultusunda dün gece saat 21.30

sıralarında Nusaybin ilçesi İpek Yolu üzerinde yapılan uygulamada sürücülüğünü A.A. isimli şahsın yaptığı kamyonda yapılan aramada fren hava tüpü içerisinde zulalanmış vaziyette 2 adet Kaleşnikof görünümlü uzun namlulu silah ve bu silaha ait 2 adet ait pointerli, şarslı, dereceli ve ayarlı dürbün, 5 adet 7,65 mm çapında Pietro Baretta marka tabanca, 1 adet 9mm çapında Star B.Echever tabanca, tabancalara ait 6 şarjör yakalandı" dedi.

Söz konusu suikast silahlarının ilk defa ele geçirildiğine dikkat çeken Aygün silahlarla birlikte A.A ve E.I. isimli şüpheli şahısların gözaltına alındığını ve bu şahısların ifade alma süreçlerinin devam etiğini söyledi. Aygün, basın mensuplarının sorularına da cevap vererek gözaltına alınan şahısların terör örgütü ile ilgili bağlantılarının olup olmadığının yapılan tahkikat sonucunda ortaya çıkacağını sözlerine ekledi. Bu arada ele geçirilen suikast silahların üzerinde 'US Army' yazısının bulunması dikkat çekti.

MARDİN'DE SUİKAST SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ
MARDİN'DE SUİKAST SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ
MARDİN'DE SUİKAST SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:17:02
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 17:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?