7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Sultan Kösen İsviçre yolcusu

2.46 METRELİK SULTAN KÖSEN İSVİÇRE YOLCUSU

2 metre 46,5 santimlik boyuyla adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Mardinli Sultan Kösen'e İsviçre'den davet geldi. Şu ana kadar 12 ülkeye giden ve burada Türkiye'yi tüm dünyaya tanıtan Kösen'i İsviçre'de yaşayan Mardinli Süryaniler Stockholm'e davet etti.

Bir grup Süryani cemaatle birlikte Mardin'e gelen ve İsviçre'de turizm acenteciliği yapan Edip Mete, Avrupa'da yaşayan zengin insanları Mardin'e çekmek için turizm seyahatleri başlattıklarını belirterek, 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin' dünyaya tanıtmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Bu kapsamda Guinness rekorlar kitabına giren Mardinli Sultan Kösen'i Mardin turizm elçisi olarak başta Türkiye olmak üzere Mardin'i tanıtmak istediklerini ifade eden Mete, "Sultan'ı İsviçre'de yaşayan Süryani cemaati olarak bu ülkeye davet ediyorum. Mardin' en iyi şekilde orada tanıtacağına inanıyorum. İsviçre'de yüz bin Türk yaşamaktadır. Bunlardan 5 bini Mardinli Süryanilerden oluşmaktadır. Bu yıl en az 5 ile 10 bin İsviçreliyi Mardin'e getirmeyi hedefliyoruz. Mardin'in hoşgörü ortamını farklı dinleri ve dillerini Avrupalılara tanıtmak istiyoruz" dedi.

İsviçre'de Türkiye'yi ve Mardin'i tanıtmak için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirten Sultan Kösen, "Şu ana kadar 12 ülkede Mardin'in adını duyurdum. Mardin için iyi bir reklam oldu. Bundan sonra turizm elçisi olarak hem ülkemi hem de Mardin' tanıtacağım. İsviçre'de yaşayan Süryani cemaatinin teklifi beni sevindirdi. İnşallah en kısa zamanda bu seyahati gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

2.46 METRELİK SULTAN KÖSEN İSVİÇRE YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 20:02:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 23:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?