7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Süper star Mardin'e hayran kaldı

Mardin'de restorasyonu tamamlanan Süryani Kırklar Kilisesi Sokağı'nın açılışını yapan Süper Star Ajda Pekkan Mardinli çocuklar için poje hazırlayacağını söyledi.
Tarihi kentte özel bir boya firması sponsorluğunda restorasyonu yapılan Kırklar Kilisesi'nin sokak açılışına katılmak üzere Mardin'e gelen ünlü sanatçı Ajda Pekkan tarihi kentin büyülü havasında kendisini adeta Ortaçağ zamanında hissettiğini söyledi.


Tarihi Kırklar Kilisesi Sokağı'nın açılışı, AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir, Cüneyt Yüksel, Vali Vekili Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Süryani Metropoliti Salibe Özmen ve diğer davetlilerin katılımı ile yapıldı.
Yöredeki vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılanan Ajda Pekkan ise zamanının büyük bir bölümünü kilise bahçesinde çocuklarla sohbet ederek geçirdi. Kilisede dua eden süper star sohbet ettiği Mardinli çocukların zekasından etkilendiğini belirterek, "Mardin'deki hoşgörü ortamından çok etkilendim. Buradaki hoşgörünün yanında Mardinli çocuklar da olağanüstü bir dehaya sahipler. Onlar için en kısa zamanda bir proje hazırlayıp uygulamaya geçirmemiz lazım" dedi.


Arapça "Allah" yazılı kolye takan süper starın rahat tavırları dikkat çekerken önümüzdeki yıl restorasyonu yapılacak olan Zincirsiye Medresesi Sokağı için tarihi kente bir daha geleceğini sözlerine ekledi. Törende ayrıca Süryani Metropoliti Salibe Özmen, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ve Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu da birer konuşma yaptı. Tören sonunda ise Belediye Başkanı Pamukçu, Mardin'de yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Meclisi kararı ile Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis'e fahri hemşerilik beratı verdi. 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 11:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?