3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Suriye sınırında yangın

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde mayınlı arazide çıkan yangında 2 mayın patlarken, askeri mühimmat deposu da yanma tehlikesi geçirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Suriye sınırı üzerinde bulunan Nusaybin 1. Hudut Taburu'na yakın mayınlı arazide dün gece 23.30 sıralarında henüz belirlenmeyen bir nedenden yangın çıktı. 

Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı İlçesi arasında bulunan yaklaşık 5 kilometrelik mayınlı arazi, çıkan yangında tamamıyla yandı. Kısa zamanda rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 5 kilometrelik mayınlı araziyi tamamıyla sardı. Yangına ilk müdahaleyi sınırda nöbet tutan askerler yaptı. 

Yangının büyümesi ve arazinin mayınlarla dolu olmasından dolayı müdahalede yetersiz kalan askerler, durumu tabur komutanına bildirdi. Tabur komutanının talimatıyla sınıra itfaiye ekipleri gönderildi. Arazinin tamamıyla mayınlı olmasından dolayı itfaiye yangına yeterince müdahale edemedi. 

Çıkan alevlerin de etkisiyle ısınan mayınlardan 2'si büyük bir gürültüyle patladı. Patlama esnasında çevrede kimsenin olmaması olası bir tehlikeyi önledi. Bu sırada giderek büyüyen yangın, 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri mühimmat deposuna sıçradı. Yangının sıçraması üzerine Tabur Komutanlığı'na ait bütün askeri birlikler alarma geçti. Askeri mühimmat deposunun avlu kısmında başlayan yangın, silah ve patlayıcı maddelerin bulunduğu deponun iç kısmına sıçramadan askeri itfaiyeler tarafından büyük uğraşlar sonucu söndürüldü. Mayınlı arazi üzerindeki yangın, sabaha karşı büyük uğraşlar sonucu söndürüldü. Yangın, sınıra yakın bazı tarım arazilerinin de yanmasına sebep oldu. 

Maddi hasara yol açan yangının çıkış sebebi araştırılırken, vatandaşlar ise yangının kaçakçılar tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia etti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 18:41:38
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 18:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?