7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Suriyeli işadamları Mardin'de

Suriye-Türkiye İş Adamları Konseyi Başkan Vekili Fawaz Acuz başkanlığındaki üç kişilik bir heyet Mardin Valiliği'ne gelerek Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan ile görüştü. Görüşmeye İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Musa Öztürk, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Ensari katıldı.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in himayesinde, 2007 yılında Mersin'de Suriye ile Türkiye iş adamları ve sanayicileri arasında yapılan toplantıda önemli kararlar alındığını ve bunun sonucunda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar 200 milyon dolara ulaştığını ifade eden Suriye-Türkiye İş Adamları Konseyi Başkan Vekili Fawaz Acuz, hedeflerinin iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara yükseltmek olduğunu söyledi.

Fawaz Acuz, 26-27 Nisan 2008 tarihlerinde Suriye'nin Başkenti Şam'da yapılacak olan iş adamları ve sanayiciler toplantısına Türkiye'den çok sayıda işadamının katılımını beklediklerini belirterek, "İki ülkenin ticaret hacmini 1 milyar 200 milyon dolardan, 5 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. Son dönemlerde iki ülkenin hükümet başkanları arasındaki iyimser ilişki ve gelişmelerin, Türk ve Suriyeli işadamlarının kaynaşmasını sağladığı inancındayız. Ankara'ya giderek sayın Başbakanı ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'i Şam'da yapılacak toplantıya davet edeceğiz. Kalabalık bir Türk işadamı heyeti ile gelmelerini bekliyoruz. Mardin'den de sanayici ve işadamlarının, Mardin Valisi başkanlığında gelmelerini istiyoruz. Sayın Valiye davetiye getirdik" dedi.

Mardin Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Suriye-Türkiye İş Adamları Konseyi Başkan Vekili Acuz ve beraberindeki heyeti Mardin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Canatan, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her alanda gelişmesinden yana olduklarını belirterek, "Suriye heyetinin ticari ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan ziyaretini çok anlamlı ve iki ülke için yararlı buluyorum. İki komşu ülke iş adamlarının kaynaşması tarihten gelen ortak değerlerin güçlenmesine vesile olacaktır.

İki ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak bu girişim ve çabaların amacına ulaşacağına inancım tamdır. Bu oluşumun İl ölçeklerinde destekçisi olacağız" dedi.

Suriye heyeti Valiliğin ardından Belediye Başkanlığı'nı daha sonra da Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek. Heyet yarın Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Oda Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Musa Öztürk ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Ensari ve iş adamlarının katılacağı bir toplantıda bilgi alışverişinde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?