5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Sürücülerden çukurlara tepki

Mardin'de bir süre önce yağan karın erimesiyle bozulan yollarda gerekli bakımın yapılmaması, tepkilere neden oldu. 

Mardin Belediyesi tarafından kış ayına girmeden asfaltı yapılan Ravza Caddesi'nde kar yağışının etkisiyle gerek tuzlanma gerek yol açma çalışmaları sırasında büyük çukurlar oluştu. 

Aniden eriyen kar suları nedeniyle kentteki altyapı yetersizliği nedeniyle şehir merkezinde yollar adeta göle dönüşürken, belediye ve hükümet konağını Karayolları şefliğine bağlayan ana yolda oluşan çukurların onarılmaması, vatandaşların tepkisine sebep oldu. Sürücüler, kısa bir süre önce yapılan asfalt çalışması sonrası yolların eriyen karın ardından adeta köstebek yuvasına dönüştüğünü söyleyerek, yapılan yollarda 10-20 santim derinlikte bulunan çukurlar oluştuğunu ifade etti. Bozuk yolların birçok sürücünün lastiğinin patlamasına neden olduğunu söyleyen şehir içi araç sürücüsü İhsan Fidan, "Yaz mevsiminde toz, kışın ise çamur deryasına dönüşen yollarda yapılan çalışmaların göstermelik olduğu ortaya çıktı. Bu yollarda araçlarımız yıpranıyor. Her ay araçları bakıma götürmek zorunda kalıyoruz" dedi. 

Anavatan Partisi İl Başkanı Süleyman Çelik, "Yolların durumu ortada. Yollardaki çukurlar, belediye ve Karayolları'nın bir ayıbı. İstenildiği takdirde yolların onarımı için geçici çözüm bulunabilir" derken, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, geçici çözümün bulunmasının imkansız olduğunu ifade ederek, havaların düzelmesi ve yerlerin kurumasından sonra asfalt çalışmalarının başlayabileceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?