4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Süryanilerden yeni Papa'ya kutlama

Vatikan’da 52 ülkeden 115 kardinalin katıldığı seçimle belirlenen 265. Papa’nın seçilmesini değerlendiren Mardin Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz, yeni Papa’nın bütün din ve insanlık alemine hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kırklar Kilisesi’nde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başpapaz Gabriyel Akyüz, yeni Papa’nın, 2. Jean Paul’un izinden gitmesini beklediklerini vurgulayadı. Akyüz, şunları söyledi:

"Vatikan veya diğer ismi ile Roma Kürsüsü seçimleri yapıldı. Süryani Ortodoksları olarak, Katolik Kilisesi için hayırlı olsun diyoruz. Yeni Papa’nın, bütün Hıristiyanlığa ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni Papa’nın, 2. Jean Paul’u aratmayacağı düşüncesindeyiz. Onun yolunu izlemesini dilemekteyiz, beklemekteyiz. Çünkü 2. Jean Paul, bilindiği gibi iyi bir diyalog adamıydı. Herkesle iyi bir diyalog içindeydi. Yahudiler ve Müslümanlar ile yani bütün dinler ve Hıristiyan mezhepleri ile ilişki içindeydi. Yeni seçilen Papa’nın da onu aratmamasını beklemekteyiz. Ruhanilerde özel bir dua ve özel bir kutsama töreni yapmak esastır. Bu, ister metropolit, ister patrik, ister kardinal veya papa olsun, onlar için özel kutsama töreni yapılacak"

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:06:00
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 14:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?