3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Süryanilere Gözdağı “Bombası”!

Midyat’ın Işıklar Mahallesi 156. sokaktaki Süryani ailenin evine kimliği belirsiz kişilerce el bombası atıldı. Eve atılan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Bombanın şiddeti ve dağılan parçalar evin ve komşu evlerin camlarını kırdı. Evde şans eseri kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi. 

Midyat’tan 25 yıldır ayrılan ve Almanya’nın Agusburk kentinde yaşayan Midyatlı Süryani aile meydana gelen olay nedeniyle büyük bir şok içindeler. Yaz tatillerini geçirmek için Midyat’taki evlerine gelen Süryani aile böyle bir olayla karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Olay akşamı Aziz Mor Gabriel’in anma günü münasebetiyle manastırda bulunan aileye komşuları tarafından üzücü haber ulaştırıldı.
Evine bomba atılan Gebro Seven konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bizler büyük bir umutla Midyat’a geldik ve evimizi onardık. Ancak bizim geri dönüşümüzü istemeyenler var. Buradaki insanlarla hiç bir kırgınlığımız yok ve beraber kardeşçe yaşamak istiyoruz ama olmuyor daha sorunlar var. Bizim gözümüzü korkutmak istiyorlar. Daha öncede böyle olaylar yaşanmıştı ve bazıları ölümle sonuçlanmıştı. Çoğu masum insanlarımız öldürüldü. Bizi bu olaylar korkutmamalıdır. Bu tür olaylar olmasa daha iyi olacak ancak oluyor. Tatilimizi Midyat’ta geçirmek için yine geleceğiz ve memleketimize sahip çıkacağız. Duyarlı insanların bu tür olaylara karşı tavır koymasının istiyoruz.” dedi. 

Gebro Seven’in eşi Yıldız Seven de, tatillerini geçirmek için 25 yıl sonra memleketlerine geldiklerini belirttikten sonra şöyle konuştu; “bu olay karşısında çok üzüldük bu tür olayların olmamasını diliyoruz. Avrupa’daki çocuklarımız ve dostlarımız çok üzüldü. Avrupa’da yaşayan dostlarımız çok korktular. Bizi korkutmaya çalışanlar yanılıyorlar, biz korkmayız. Biz yarın tekrar Almanya’ya döneceğiz. Güler yüzle umutla geldiğimiz memleketimizden üzgün olarak döneceğiz.” 

İlçede Süryani bir ailenin evine bomba atılması ilçedeki diğer Süryaniler arasında da tedirginlik ve panik yaratmış durumda. Konuyla ilgili isminin verilmesini istemeyen pek çok Süryani vatandaş olaydan duydukları endişeyi dile getirdi.
Mehmet Halis İŞ
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 22:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yılmaz IP: 85.104.143.xxx Tarih : 2.09.2006 00:58:01
süryani hemşerimizin başına gelenlere bir müslüman vatandaş olarak çok üzüldüm açıkçası, birlikte mutlu ve huzur içinde kardeşçe yaşamış bir toplumun böyle düşmanca tavırların sergilenmesi bizi derinden üzmüştür mardinde yıllardır kardeşçe yaşanılan bu ortam bütün dünyaya örnek teşkil eder dilerim ki bu yanlışlardan en kısa zamanda vazgeçilmesi ve tekrar kardeşçe birlikte yaşanılmasıdır müslüman ve süryani topluluklar olarak gerginliklere ve kışkırtmalara kapılmamak gereki süryani vatandaşımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunarım