8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Tabibler odası doktora saldırıyı kınadı

Mardin Tabipler Odası, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Bozalan'a, bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına Mardin Tabipler Odası Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve personel katıldı.

Doktorlar adına açıklama metnini okuyan Tabipler Odası Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım, şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönemde ve coğrafyada yaşadıklarını belirterek, "Varoluş sebebi, insan sağlığı olan bir meslek grubu olarak toplumda gittikçe artan ve sağlık ortamlarımıza da yansıyan bu şiddet ortamının sorumlusu biz hekimler ve sağlık çalışanları değiliz. Mesleki faaliyet alanımız şiddetten mutlak arındırılmış bir alandır. Bu yüzdendir ki binlerce yıllık insanlık tarihinde hekimler ve sağlık çalışanları her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır" dedi.

Yıldırım, hiçbir gerekçenin şiddeti haklı göstermeyeceğini sözlerine ekledi. Yapılan açıklamadan sonra doktorlar sessizce dağılarak çalışma alanlarına döndüler.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ÇALIK IP: 88.229.202.xxx Tarih : 12.06.2008 12:24:27

Sayın YILDIRIM tüm içtenliğimle size katılıyorum. Meslek olarak bu kadar şiddedte uzak bir meslek olmasına rağmen son dönemlerde beklentilerin çok artmış olması, ancak altyapının eksik olması şiddeti adeta özendiriyor... Saygılarımla