4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Tahliye rezaleti!

Mardin Belediyesi, Yenişehir semtindeki Kırgız tepesi yamaçlarında baş gösteren toprak kaymasına karşı önlem almak için çalışmalara hız verirken, evlerini çadırlar kurulmadığı için boşaltamayan vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.

Apartmanlara tahliye kararı çıkaran belediye, vatandaşların boşaltması için evleri tek tek dolaşarak tebligat imzalatırken, toprak kayması olan yerlerde dozerler ve kepçeler hafriyat çalışmalarına başladı. Heyelan bölgesinde inceleme yapan Ankara Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı müfettişlerin durum raporunu valiliğe sunmasının ardından Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ ve belediyede görevli mimarlar, heyelan bölgesine giderek yeni bir inceleme yaptı.

Olay yeri incelemesinden sonra akşam saatlerinde Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ, Bayındırlık Müdürlüğü Teknik ekipleri ve Ankara Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün, belediye hizmet binasında basına kapalı yaptıkları toplantıda, evlerin boşaltılması ve çadır kurulması kararını aldı. Karar üzerine belediyede görevli zabıtalar, Çavuşoğlu ve Hacı İdris apartmanları başta olmak üzere, çevre binaların sakinlerine konutlarını saat 19:00 itibarıyla tahliye etmeleri gerektiğini tebliğ etti.

ÇADIRLARIN KURULMASINI BEKLİYORLAR

Heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılması istenilen Hacı İdris ve Çavuşoğlu apartmanları sakinleri için Yenişehir’de tehlike giderilinceye kadar çadırlar kurulacağı bildirilmesine rağmen, çadırların kurulmaması üzerine evi büyük risk altında olan Beşir Çakar adlı vatandaş, belediyeye tepki gösterdi.

Heyelan tehdidi altında olmasına rağmen barınacak yeri olmadığı için evinden ayrılamadığını ve çocuklarının tehlikeyi evin çatısından izlediğini söyleyen Çakar, belediyeyi, bölgeyi imara açtığı için bindikleri dalı kesmekle suçladı. 3 çocuk babası Çakar, "Dün akşam belediye zabıtaları bize çadır kuracaklarını söylediler. Ne var ki, iş makinelerinin saatlerce çalışmasına rağmen çadır kurulamadığı için biz de evlerimizi terk edemedik. Belediye, heyelan bölgesindeki yanlış hafriyatı ve imar izni sebebiyle Nasrettin Hoca misali bindiğimiz dalı kesmiş. Biz de o dala binmiş, Allah’a emanet gidiyoruz" dedi.

Hacı İdris Apartmanı’nın zemin katında yerel yayın yapan Haber Gazetesi ve yeni kurulan Mardin Gazeteciler Derneği’ne gelen belediye zabıta memurları, gazetenin İmtiyaz Sahibi Cesur Sakıcı ve Dernek Başkanı Ekrem Arslan’dan, gazete ve dernek bürosunun boşaltılarak, bugün kurulacak olan çadıra taşınmasını istedi. Boşaltılması istenen Hacı İdris ve Çavuşoğlu apartman sakinlerinin bir kısmı akrabalarının evlerine sığınırken, bir kısmı ise barınacak yerleri olmaması nedeniyle çadırların bir an önce kurulmasını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 19:11:47
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 03:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?