7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Tam Gün' protestosu

MARDİN TABİPLER ODASI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Mardin Tabip Odası, Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında hükümetin tam gün mesai uygulamasını protesto etti.

Tabip Odası adına açıklama yapan Oda Genel Sekreteri Hamit Kasap, "Anayasa Mahkemesi'nin özellikle bu hafta vereceği kararın bizden yana olacağını umuyoruz. Bu nedenle Türk Tabipler Birliği, Tabip Odaları, biz hekimler neye itiraz ediyoruz? Bir kez daha siz insanlarımıza açıklamak istiyoruz" dedi.

Kasap konuşmasının devamında, "Yasa tasarı halindeyken uyarmıştık ve yine uyarıyoruz. 'Tam Gün' adıyla bilinen yasa halen TBMM gündeminde olan Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısı ile birlikte değerlendirildiğinde Bakanlığa bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle tıp fakülteleri başta olmak üzere telafisi olmayan sakıncalar doğacaktır. Hastane gelirinin artırılması temel hedef olurken, nitelikli hasta bakımı, eğitim ve araştırma bugünkünden daha da geri plana itilecektir. Hekimlerimizin ve sağlık

çalışanlarının iyi ve nitelikli hizmet üretecekleri, işsizlik kaygısı duymayacakları ve emekliliklerinde geçinebilecekleri düzenlemelerin acilen yapılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Bugüne dek uyarılarımıza kulak verilmemiştir. Bu yasa basit bir 'çalışma alanı' düzenlenmesi değildir. Bu yasa sağlık alanında hekim iş gücü piyasası düzenlemesidir" görüşünü dile getirdi.

Kasap, yasayla hem kendilerinin hem gelecek nesillerin sağlık hakkının gasp edildiğini iddia ederek Anayasa Mahkemesi'nden bu yasayla ilgili yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermelerini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 14:46:03
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 09:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?