29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Tarihi kente tarihi makyaj

Binlerce yıllık geçmişe sahip uygarlıklar beşiği, tarihi kentimizin mimari dokusunun korunması için Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun ve Mardin Valisi M.Temel Koçaklar’ın tarihi yapıya göstermiş oldukları hassasiyeti herkes tarafından bilinmektedir.

Başkan Pamukçu; yaptığı açıklamada Mardin geçmişinde çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve dolayısıyla değişik medeniyetlerin kültür ve mimarisi, şehrin dokusuna yansımıştır. Bu çeşitliliği hayatın hızlı akışı içerisinde her an yaşayabilmek adına her biri değişik medeniyetleri yansıtacak olan tarihi taş durak projemizi başlattık.

İlkini Yenişehir Karayolları Mevkiinde Sözer Karo Sanayi sponsorluğunda başlatarak, tamamlamış bulunmaktayız. İlimizin muhtelif yerlerine 19 adet taş durak yapılacaktır. Her biri Mardin’de ki büyük anıtsal yapılardaki mimari örnekler göz önünde bulundurularak, tarih canlandırılacaktır.

Duraklarımızın proje tasarım ve mimarisi belediyemiz imar müdürlüğünce yapılmaktadır. Mardin’de ki durakları bu şekilde yapmamızın amacı Mardinliye ve Mardin’e gelen Turistlerin Mardin’de ki kültürel mirasın görsel ve koruma bilincini durdukları yerde aşılamaktır. Duraklarımızın iç dizaynına ilimizin turizm haritasını durağın içindeki ışıklı bilboardlara yerleştirerek rehbersizde insanların rahat bir şekilde gezmelerini sağlamaktır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 09:47:51
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 12:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?