5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Tarihi mekanlara alt yapı çalışması

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu altyapı çalışmalarına başladıklarını ve çalışmaları ilk olarak tarihi mekanların yer aldığı kent merkezinde gerçekleştirdiklerini bildirdi. Başkan Ayanoğlu, Melik Mahmut Camii'ne kadar 700 metrelik su ve kanalizasyon şebeke hattı çekileceğini söyledi.

Tarihi kent Mardin'de baharın gelmesiyle beraber altyapı çalışmaları başladı. Beyaz Su'nun gelmesiyle beraber yaz ayında bir sorunla karşılaşmamak için eski hükümet konağı altından Melik Mahmut Camii'ne kadar 700 metrelik su ve kanalizasyon şebeke hattı çekildi. Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, göreve geldiklerinden bu yana tarihi kentin en büyük sorunu haline gelen altyapının değişmesi için oluşturulan ekiplerle çalışmalara başladıklarını ifade etti. Başkan Ayanoğlu, "Yaz ayında oluşacak sorunlar
ve eski şebekeden kaynaklanan su kaçaklarının önüne geçmek için eski hükümet konağı altından Melik Mahmut Camii'ne kadar olan 700 metrelik kısma su ve kanalizasyon şebeke hattı çektik. Vatandaşımızın rahatı bizim rahatımızdır. Tarihi kentimizin hak ettiği yere gelmesi ve marka şehir olması için çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?