27
Nisan
2024
Cumartesi
MARDİN

Taziye çadırında yaşıyorlar

Mardin'in Kızıltepe ilçesine Bağlı Akdoğan köyünde iki hafta önce 40 yıllık kerpiç evin yıkılmasıyla ortada kalan 10 nüfuslu aile, köyde taziyeler için kurulan çadırda yaşamaya başladı.

Çadırın içine eşyalarını yerleştiren aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Son günlerde yağışlar nedeniyle çadırın içi çamura dönüşürken, aile çadırın içinde yılanlara rastladıklarını ve korkudan çadırın içine doğru dürüst giremediklerini belirtti. Ev sahibi Vatha Aslan, "Çadırın içi çamur dolmuş ne yapacağımızı şaşırdık eşyalarımız darmadağınık çadırın içinde yılanlara rastlıyoruz. Çocuklarımızı sokacaklar diye endişe ediyoruz. Zaten ev yıkıldıktan sonra birçok eşyamız kullanılamaz hale geldi. Zor durumdayız yardım bekliyoruz" dedi.

Evin kızlarından Asya Aslan ise, "Çadırda çok korkuyoruz yılanlar çadırımızı bastı ne yapacağımızı bilmiyoruz. Her akşam birkaç tane yılan görüyoruz. Sıcak olduğu için yılanlar çadırın içine geliyor. Evimiz yıkıldı mecburen bu çadırda yaşıyoruz. Bize uzanacak yardım eli bekliyoruz" diye konuştu 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2013 Perşembe 18:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?