8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Tazminat davası açacağım!

MARDİN VALİSİ DURUER'İN AYLIK BASIN TOPLANTISI

Mardin Valisi Hasan Duruer ve Vali yardımcısı Ferhat Özen, il ve ilçelerde görevli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Duruer, aylık olağan basın toplantısında 1. Ulusal Resim Sempozyumu'na yurt dışından ve yurt içinden ressamların davet edildiğini ifade ederek, "Ressamları bir ay süresince misafir edeceğiz. Mardin'de çalışacaklar. Ve çalıştıkları eserler Mardin'de kalacak" dedi.

Yapılacak olan kültür faaliyetlerini değerlendiren Vali Hasan Duruer Mart ayının yoğun bir çalışma temposu içinde geçeceğini söyledi. Mart ayı içerisinde ilk defa yapılacak 1. Ulusal Resim Sempozyumu'na yurt dışından ve yurt içinden ressamların davet edildiğini ifade eden Vali Duruer, "10 yurt dışından ve 20 yurt içinden olmak üzere 30 ressam gelecek. Bu ressamları bir ay süresince misafir edeceğiz. Mardin'de çalışacaklar. Ve çalıştıkları eserler Mardin'de kalacak. Aynı zamanda çocuklarımızı ve

gençlerimizi de yine çeşitli atölyelerde ressamlarla bir araya getireceğiz. Burada resim sanatının gelişmesinde önemli katkılar olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Mardin'in tanıtımına da büyük bir katkısı olacak. Bunun haricinde yine Aşkabat'tan 4 tane ressam Mardin'e gelecek" diye konuştu

Sokak ıslah çalışmalarının devam ettiğini, yıl sonuna kadar tarihi sokaklarda derz çalışmalarının tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Duruer, "İstanbul Metropolitan firmasıyla bir çalışmamız var. Bu çalışma şehrin tamamının lazerli taramasını yapıyoruz. Arkasından rölövesi çıkacak. Kalenin rölövesini çıkardık. Kalenin rölövesi çok önemli, normalde iskele kurup tek tek taşları ölçmeniz gerekirdi. Fakat 200-300 metreden lazer tarama ile rölövesi çıktı ve şu an kurula girecek. Birinci Cadde'nin rölövesi

kurula girdi ve kurulda tek seferde kabul edildi. Ve bu Türkiye tarihinde bir rekordur. 2 bin 700 metre uzunluğundaki caddenin rölövesinin 4 ayda çıkartılması kurula girmesi ve kurulda kabul edilmesi Türkiye tarihinde bir rekordur" şeklinde devam etti.

Yıkım çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Vali Duruer, GAP İdaresi'nden alacakları destek ile gözü rahatsız eden binaları kaldırmaya devam edeceklerini, 3 ay sonra da şu anda sağlık müdürlüğü olarak kullanılan betonarme binayı da yıkacaklarını sözlerine ekledi. Sağlık Müdürlüğü'nü eski hastaneye taşıyacaklarını vurgulayan Vali Duruer, "Yıkımlara öncelikle kamu binalarından başladık. Bu yıl GAP İdaresi'nin de desteğini alarak yıkımlarımızı hızlandıracağız. TOKİ'nin yapacağı bin 440 konut

tamamlanınca yıkımlarımız hızlanacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. 3 yıl içinde antik kentteki tüm çirkinlikleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Mardin'de ikinci bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç olduğunu belirten Duruer, 2. organize sanayi bölgesini bir an önce kurmaları gerektiğini söyledi. Duruer, "Benim aklımdan geçen fikir Ortaköy civarında Mardin'e 30 kilometre uzaklıkta meraların, hazine arazilerinin bulunduğu çok farklı meyillerin bulunduğu bir arazi var. İkinci organize sanayi bölgesinin kurulmasının Mardin'in istikbali için çok önemli olacağını değerlendiriyoruz. Gerekli müracaatlarımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi toplantısında dile getirdiği kaçak elektrik kullanımı ve öğretmenlerin öğrencilerin başarısızlığından sorumlu oldukları şeklindeki görüşlerinin arkasında durduğunu söyleyen Vali Duruer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı gazeteler haberi çarpıtmış. Kaçak elektrik kullanımından yıllık kayıp 400 milyon lira. Bu para ile Mardin'in bütün sorunlarını ortadan kaldırma şansımız olur. Şehir altyapısının proje bedeli 50 milyondur. Tarihi şehirdeki dönüşüm restorasyon olmak üzere azami gidecek para 100 milyon liradır. 40-50 milyonluk bir harcama okullaşma sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. Buradaki eğitimdeki problemlerin en önemli sebebinin ben öğretmenler olduğunu söyledim. Eğer bir yerde başarı veya başarısızlık varsa yüzde 70'i öğretmenlere aittir diye düşünüyorum, bu benim şahsi fikrimdir. Haberi çarpıtan gazete hakkında tazminat davası açacağım."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 12:13:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 17:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin toprak IP: 78.161.156.xxx Tarih : 3.03.2010 16:58:32

toplantı bahane artuklu kervansaray şahane iyi reklam