7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Tecavüz kültürünü aşalım!

MARDİN'DE ''TECAVÜZ KÜLTÜRÜNÜ AŞALIM

Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin (DÖKH) başlattığı "Tecavüz Kültürünü Aşalım" kampanyasının startı Mardin'de verildi.

DÖKH'nin başlattığı "Demokratik Özgür Toplumu Yaratalım, Tecavüz Kültürünü Aşalım" kampanyasına, 2003 yılında 28 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin(19) Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasıyla aynı gün start verildi.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır ve Mardin'den DÖKH bileşeni kadın kurumları, 12 yaşındayken 28 kişinin tecavüzüne uğradığı ileri sürülen N.Ç.'nin Avukatı Eren Keskin, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel'in yanı sıra çok sayıda kadının katılımıyla kampanya başlangıcında bir yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Erkeklerin de katıldığı yürüyüş BDP Mardin İl Başkanlığı binasından adliyenin önüne oradan da Valiliğin önüne kadar sürdü. Kadınlar, "Tecavüz kültürünü aşalım özgürleşelim", "Tecavüzcü dışarıda adalet nerede" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları eşliğinde yürüyerek İran'da idam edilen 5 Kürt'ün ve şiddete maruz kalan kadınlar ile çocukların fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan mağddure N.Ç.'nin Avukatı Eren Keskin birçok kız çocuğunun bu coğrafyada tecavüze maruz kaldığını söyledi. N.Ç. davasının 7 yıldır sürdüğünü hatırlatan Keskin, Siirt'teki tecavüz olayına değinerek yargı sürecinin basının etkisiyle hızlandığını iddia etti. Keskin, "N.Ç. şu anda mağdur bir çocuk değil. Artık 19 yaşında genç bir kız. Okulunu okuyor. Tatillerde çalışıyor ve gayet kendine güvenli. Şu an kendisine yönelik yapılan tüm haksızlıklara rağmen, gayet başı dik bir biçimde mücadelesine devam ediyor" diye konuştu.

MARDİN'DE ''TECAVÜZ KÜLTÜRÜNÜ AŞALIM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 14:34:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 01:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?