5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Tekin Alkan ve Mardinspor

Günlerdir Mardinspor’a kimin sahip çıkacağını merak ediyorduk. Defalarca çağrı yaptık, haber yazdık. Günler geçtikçe umutlarımız tükeniyordu. Düşünsenize taraftarlar Mardinspor için ölüm ilanı bile yayınladı. 40 yıllık bir mazisi olan Mardinspor yok oluş sürecine girmişti. Herkes bir şekilde efsane başkan Süleyman Bölünmez’in her zaman olduğu gibi yine takımı sahipleneceğini düşünüyordu. Fakat bu sefer beklenen olmadı. Bir Tekin Alkan ismi şehirde yayıldı. Herkes kim bu duyarlı Mardinli diye birbirine sorular soruyordu. Aslında hepimiz Tekin Alkan’ı yakından tanıyoruz. Geçtiğimiz sezon Mardinspor’un Antalya’da kamp yapmasını sağlayan, Süryani olmasına rağmen Mardin’de iftar ve sahur yemekleri veren, aklı hep Mardin’de olan bir Mardinli..

İşte böyle bir Mardinliyle dün akşam yemekte buluştuk. 11 futbolcu, Mardinspor’un her zaman yanında olan belli başlı gazeteciler, taraftar dernek başkanları ve yöneticiler bir araya geldik. Kaynaşma ve olan biteni birinci ağızdan öğrenme açısından önemli bir buluşmaydı. Tekin Alkan oldukça sempatik, açık sözlü, dobra konuşan, karşısındaki kim olursa olsun lafını esirgemeyen, bir o kadar da açıkgöz birisi.. En başında şunu söylüyor: “Ben buraya şampiyonluğu hedefleyerek gelmedim. Bizim hedefimiz bu sezon ligde kalmak ama sürpriz de yapabiliriz.

Gece boyunca her şeyi tek tek anlattı. Adam gibi adam valiniz var ve böyle valiye sahip çıkın diyor ve şunları ekliyor: “Valiniz gerçekten çok değerli. Gecenin bir yarısı Mardinspor için benimle görüştü. Mardin milletvekili Gönül Bekin hanım, belediye başkanı Beşir Bey bana manevi destek vereceklerini, imkanları dahilinde de maddi destekte bulunacaklarını ifade ettiler. Ben kendilerine maddi destek istemediğimi; bu ilin valisinin, emniyet müdürünün, belediye başkanının her maça gelip protokol tribününde yerini almasını istedim. Bu takım taraftarıyla, il yöneticileriyle kenetlendiği takdirde başarıya ulaşabilir. Bu noktada sayın valiye, değerli milletvekilimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” diyor. Gerçekten Tekin Alkan çok doğru söylüyor. Başarı ancak kenetlenildiği takdirde gerçekleşebilir.

Süleyman Bölünmez için övgü dolu sözler söyleyen Tekin Alkan, “Süleyman Bölünmez her zaman bu kulübün onursal başkanı olacaktır. Şuan gelsin kulübü alsın, ben takımın malzemecisi olurum. Süleyman Bölünmez’in Mardin ve Mardinspor için yeri ayrıdır. Bu şehrin bir tane imparatoru var o da Süleyman Bölünmez’dir. Kimse bana 2. imparator demesin. Benimle ilgili siyasete atılacak şeklinde ifadeler var. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum, siyasete girmeyeceğim. Benim siyasetle işim olmaz. Siyaset yalan atma sanatıdır. Ben yalan söylemem, lafımı direk söylerim” diyor. Tekin Alkan çok doğru söylüyor. Aynen katılıyorum, Tekin Alkan’dan siyasetçi olmaz. Sinirli ve bir o kadar da açık sözlü. Siyasette açık söze yer yok..

Vali Hasan Duruer ile görüşüp 3 yıllık görev süresiyle birlikte tesis yapmak üzere yer tahsis edilmesini isteyen Tekin Alkan kesinlikle gereksiz harcama yapmayacağını, parayı doğru yerde, doğru zamanda kullanacağını söylüyor. Gerçekten de bu böyle olmalı! Her şeyden önce tesisleşmeye önem verilmeli. Mardinspor’un takım olduğunu ancak henüz kulüp olamadığını ifade eden Alkan’a aynen katılıyorum. Alkan’ın altyapıya önem veriyor olması işi iyi bildiğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi Alkan; Karşıyaka, Kuşadasıspor ve yurt dışında bir kulübün başkanlığını yapmış. 3 yıl boyunca güzel şeyler olacak diye düşünüyorum.

Gece boyunca Tekin Alkan’ın dile getirdiği düşünceler bunlardı. Kendisine Mardinspor’u sahipsiz bırakmadığı için her şeyden önce bir Mardinspor taraftarı olarak teşekkür ettim. Alkışlanmayı ve pohpohlanmayı sevmeyen Tekin Alkan’ı “Başkan” diye çağırdığımızda “Durun bakalım daha başkan değilim” diyor ama önümüzdeki günlerde yönetim kurulu üyelerini açıklayacak. Umarım Tekin Alkan’ın başkanlığı Mardinspor için hayırlı olur ve umarım Mardinspor’da yepyeni bir dönem başlar.

Burak ERDEM / Mardin İl Temsilcisi
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 14:38:44
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 14:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?