3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Telekom'da yeni uygulama

Mardin'de, daha önce ilçe merkezlerinde yapılan telefon iptallerinin il merkezinde yapılmaya başlanması tepkilere neden oldu. 

Mardin'e bağlı Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçe Telekom müdürlükleri, telefon iptali için artık Mardin Telekom Müdürlüğü'ne gönderiyor. Yeni abone tahsisi, nakil için bu uygulama söz konusu olmazken sadece iptalleri için yapılması aboneleri zor durumda bıraktı. 

Sırf telefon iptali için ve bizzat adına kayıtlı abonenin Mardin'e kadar gitmek zorunda kalması tepkiyle karşılandı. Telekom abonesi olan ve telefonlarının görüşmeye kapatılması için başvuruda bulunan Seyfettin Yarış adlı vatandaş, "Ev telefonumu aboneliğini iptal etmek için Midyat Telekom Müdürlüğü'ne başvurdum. Başvurum geri çevrilerek ancak iptal için Mardin Telekom'a müracaat etmem gerektiği söylenince şaşırdım. Ben fırın işletiyorum. İş yerimi terk ederek, iptal için Mardin'e nasıl giderim" dedi. 

Telefonunun görüşülmeye kapatılmasını isteyen Abdulhakim Akay da, "Aboneliğimi iptal için müracaat ettim. Bana Mardin Telekom Müdürlüğü'nde iptal edebileceğimi söylediler. Ben özel sektörde çalışıyorum ve telefon adıma kayıtlı. Telekom yetkililerinin sırf iptal için Mardin'e neden yönlendirdiklerini anlamış değilim" şeklinde konuştu. 

Konuyla ilgili olarak Mardin Telekom İl Müdürü Ahmet Alevcan ise, yaşanan sıkıntıların tespiti ve daha kaliteli hizmet üretmek için çalıştıklarını belirterek, sorunun ilçelerde Telefon Tahsilat Sistemi (TTS) vezneleri olmadığından kaynaklandığını ifade etti. 

Alevcan, "Telefon açma, kapama, iptal işlemleri TTS üzerinden yapıldığından, ilçe merkezlerinde de TTS hizmeti olmadığından kaynaklanmaktadır. Abonelerle bire bir görüşerek, sorunların iletilmesi ve hizmet kalitesini artırmak için yapıyoruz. Abonelerimizi merkezimize çağırarak, neden iptal etmek istediklerini, sorunun neden kaynaklandığını, şebeke, santral, personel, altyapı ve hizmet kalitesinden mi kaynaklandığını öğrenmek istiyoruz. Çözüm konusunda aksayan yönleri belirlemek için bu uygulamayı başlattık" dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 14:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?