7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Telkari ABD'ye gidiyor

MARDİNLİ SAKATLARIN YAPTIĞI TELKARİLER AMERİKA TÜRK GÜNÜ'NDE SERGİLENECEK

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki fuarlarda sergiledikleri telkari ürünleri ile büyük beğeni kazanan Mardin Sakatlar Derneği üyeleri, Amerika'da düzenlenecek Amerika Türk Günü'ne katılacak.

Dernek Başkanı Hasan Anuk, "16 Eylül 2010'da New York'ta yapılacak etkinlikte yer almaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu başarı tüm arkadaşlarımın. Ben sadece onların el emeği, göz nuru telkari çalışmalarını tüm dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmaya çalışıyorum. Bu yıl içerisinde Türkiye ve dünya ülkelerinde birçok fuara çalışmalarımızla katılmayı başardık. Bizim amacımız hem Türkiye'yi hem de güzel şehrimiz Mardin'i dünyaya tanıtıp, turizm sektörüne hizmet etmek" dedi.

Herkese engellilerin neler yapabileceğini göstermek istediğini belirten Anuk, "Annelerin ve babaların engelli çocuklarına sahip çıkması gerekiyor. Onları hayata bağlayan bir meşguliyeti bu engelli çocuklarının önüne getirmeliler. Ancak bu şekilde biz engelliler olarak hayata biraz daha tutunabiliriz. En basit örneği ile şu anda başardığımız telkari sanatını biz hem Mardin adına hem de ülkemiz adına Amerika gibi önemli bir kıtada tanıtma görevini üstlendik. Bizim için büyük bir başarıdır. Bundan dolayı ailelere teşekkür ediyorum. Siz de engellinize sahip çıkın. İlerde daha başarılı bir gelecekleri olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 11:46:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?