5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Telkari'yi Mardin'de öğrenecek

İngiltere'de bir üniversitede takı tasarım eğitimi alan Zübeyde Soransoy, gümüş telkariyi öğrenmek için 2 aylığına Mardin'e geldi.

1982 yılında ailesi ile birlikte İngiltere'ye yerleşen Soransoy, College For The Creative Artist'i bitirdikten sonra internet üzerinde keşfettiği Mardin gümüş telkarisini öğrenmek için Mardin'e geldi.

Sakatlar Derneği Şubesi'nde bulunan 18 engelli vatandaşla birlikte gümüş telkari sanatını öğrenen Kahramanmaraşlı Zübeyde Soransoy, "İnternette yaptığım araştırma sonucu böyle bir karar verdim. Burada 3 ay boyunca telkari eğitimi alacağım. Burada öğrendiğim sanatı İngiltere'de sürdürmek istiyorum. Mardin'i
telkari ile İngiltere'de tanıtmak istiyorum. Mardin çok güzel bir kent. Her taraf tarih cenneti. Mardin'in kültür elçisi olacağım. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, "Zübeyde Soransoy, derneğimize başvurarak telkari sanatını öğrenmek istediğini söyledi. Biz de bu isteğini olumlu karşıladık. Mesleği çabuk kavradı. Mardin'i İngiltere'de iyi temsil edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 18:04:50
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?