3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Terörist sessiz sedasız defnedildi

Batman'ın Hasankeyf İlçesi Palamut Köyü kırsalında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 3 PKK'lı teröristten biri, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde defnedildi. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı cenazede, 4 kişi arı sokması sonucu hastaneye kaldırıldı. 

3 Ekim tarihinde Batman'ın Hasankeyf İlçesi Palamut Köyü kırsalında güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına ateşle karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 3 PKK'lı teröristten M.B. ve S.Y.'nin cenazeleri dün Batman'da toprağa verilirken, M.Y. (23) isimli teröristin cenazesi ise Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gönderildi. 

Nusaybin doğumlu ve kod adı Şiyar Bagok olan M.Y., Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra yakınlarına teslim edilerek, geniş güvenlik altında Nusaybin Yeni Turan Mahallesi Veli Camii'ne getirildi. Cenaze namazının kılınmasından sonra cami önündeki kalabalığı uyaran DTP İlçe Başkanı Naif Coşkun, "Arkadaşlar, kesinlikle slogan atılmayacak, bu barış sürecine gölge düşürecek bir hata yapılmayacak. Sadece alkışlarla mezarlığa gidilecek ve cenaze gömülecek" dedi. Teröristin cenazesi, omuzlar üstünde 150 kişilik grubun alkışları eşliğinde Hacılar Mezarlığı'nda olaysız bir şekilde gömüldü. 

Bu arada, cenaze gömüldükten sonra, basın mensuplarından İHA muhabiri Ahmet Akkuş ve DHA muhabiri M. Ali Bulun ile cenazedeki 1 vatandaş ve 1 polis memurunu eşek arısı soktu. DHA muhabiri Bulun bayılırken, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 kişi tedavinin ardından taburcu edildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?