3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ticaret Müdürlüğü'nden tüketicilere uyarı

Mardin Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, vatandaşların kusur gördükleri mal ve ürünler için il ve ilçelerde Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'ne şikayette bulunmalarını istedi. 

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Ulaştığımız herkesin ailesini bu alanda bilgilendireceğine inanıyoruz. Bilinçli bir tüketici olmak, neyi nasıl almamızı öğrenmek, aldığımız tüketim maddelerinin arızalı ya da gizli kusurlu çıkması durumunda ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekir. Tüketici olarak haklarımızı iyi bilirsek, üreticiler daha kaliteli ürün üretmek mecburiyetinde kalır" dedi. 

Tüketici hakları konusunda vatandaşın daha duyarlı olmasını beklediklerini belirten Öztürk, ilçelerde yaptıkları denetimlerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Dönem içinde 100 tüketici şikayeti aldıklarını kaydeden Öztürk, "Bize müracaat eden ve kusurlu mal aldığını beyan eden vatandaşlarımızın şikayetlerini değerlendirerek sonuca ulaşıyoruz. Vatandaşlarımız şikayetlerini 175 nolu telefona da yapabilirler. Daha sağlıklı ürün için vatandaşlarımızın kusur gördükleri mal ve ürünler için il ve ilçelerde Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'ne şikayette bulunmaları gerekmektedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 18:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman ÖZGÜN IP: 85.104.170.xxx Tarih : 29.08.2006 23:37:02
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sn.Musa ÖZTÜRK'ün bu açıklamalarına yürekten katılırım.Mardin/Midyat/Şenköy köyünden biri oarak tüketici hakları konusunda üzerime düşen ne ise yapmaya hazırım.Saygılarımla. Osman ÖZGÜN Tüketici Hakları Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri