5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

TOKİ konut yapımına başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Nihat Eri, Midyat ilçesinde Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılacak olan konutlar için arsa sorununun çözüldüğünü söyledi. 

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mardin'in Midyat ilçesine gelen Milletvekili Eri, TOKİ konutlarının yapımına Mart ayında başlanacağını müjdeledi. AK Parti'nin en başarılı ve özgün projelerinden biri olan ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen ucuz ve kaliteli konut yapımının, 81 ilin yanı sıra birçok ilçede hızla devam etmekte olduğunu ifade eden Eri, konuyla ilgili şunları söyledi: 

"İktidarımız süresince bu proje kapsamında Türkiye genelinde 200 bini aşkın konut üretilmiş ve piyasa koşullarında konut sahibi olamayan insanlarımıza bu konutlar maliyet fiyatının altında satılarak, onların kira öder gibi ev sahibi olmaları sağlanmıştır. Mardin de toplu konut projelerinden payını almıştır. Mardin Yenişehir'de iki etap halinde inşa edilen konutlarla Kızıltepe'de inşaatı yapılan konutlar büyük ölçüde tamamlanmış ve önemli bir kısmı satılmıştır. Midyat'ta yapımı planlanan 304 adet (64 adedi alt gelir grubu için) konut ile cami, okul ve alış veriş merkezinden oluşan sosyal donatı alanları içinde 16 Ocak 2006 tarihinde ihale yapılmıştı. Ancak, inşaatın yapılacağı ve tapusu hazineye ait olan arsayla ilgili yaşanan mülkiyet sorunu nedeniyle ihale, Mart 2006 tarihinde iptal edilmişti. TOKİ, söz konusu arazi üzerinde bazı şahısların hak iddia etmesi ve bu iddialarını yargıya taşımaları üzerine, yükleniciye öngörülen sürede yer tahsisi yapamamış, bunun üzerine ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştır. Bu gelişmeler üzerine Midyat Belediyesi, alan üzerinde İmar Kanunu'nun 18. maddesini uygulayarak, iddia sahibi şahısla Hazine'ye ait yerleri birbirinden ayırarak söz konusu ihtilafın çözümü yoluna gitmiştir. 18. maddenin uygulanma sürecinin geçtiğimiz aylarda tamamlanması üzerine TOKİ, çok hızlı bir şekilde yeniden ihale hazırlığı yapmış ve 8 Şubat 2007 tarihinde 2. defa ihaleye çıkmıştır. Yapılan ikinci ihalede 22.547.000 YTL ile en uygun teklifi veren firmaya iş ihale edilmiştir. Şartnameye göre 15 Mart 2007 tarihinde yer teslimi yapılacak ve konutlar, Nisan 2008 tarihinde teslim edilecektir. "
"TOKİ'nin modern, kaliteli ve sağlıklı konutları Midyatımız'ı güzelleştirecek" diyen Milletvekili Eri, "Konut hasreti çeken halkımızın bu ihtiyacını en ucuz şekilde karşılayan TOKİ'yi tebrik eder, konutların Midyat'a hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Uğur AKTÜRK IP: 212.174.189.xxx Tarih : 13.03.2007 09:04:02
sayın vekilimzin bu söylediklerine katılarak şunu söylemek istiyorum. Toki nin midyatta toplu konut yapması ilçemiz açısından çok güzel bir olay. Ancak ben dikkatleri başka tarafa çekmek isterim. Toki daha önce yaptığı konutlarda tamamen sosyal düşünüp kar marjı eklememekteydi. Ancak anladığım kadarıyla bo konular için ihale tutarı olan 22.547.000YTL (Yirmiikitrilyonbeşyüzmilyar) bu konutlar için çok fazla . akla da hemen gelen şu. acaba bu evleri kim alacak. tokinin son zamanlarda yaptığı evlerin fiyatları çok yüksek. Mardindekileri de bu yüzde birinci satışta elden çıkaramamış ikinci bir indirim yapmak zorunda kalmışlardır. Sayın Vekilimizden ricam bu konutların fiyatlandırılmasında etkin rol alıp, bölge ekonomisi açısından en uygun aidatların belirlenmesini arz ederim.