7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Toplu sözleşme istediler

Tüm-Bel Sen Mardin Şubesi Başkanı Hasan Sertkaya, Tüm Bel-Sen'in Cumhuriyet tarihinde ilk defa toplu sözleşme hakkını kullanan sendika olduğunu belirtti.

Sertkaya, ''Hükümet kamu emekçilerinin, toplu sözleşme haklarının varlığını kabul etmezken, mahkemeler birbiri ardına toplu sözleşme haklarının kullanılabileceğine ilişkin kararlar vermektedir. Hükümet toplu iş sözleşmesinden kaçamaz'' dedi.

Mardin'in Yenişehir semtinde yapılan basın açıklamasına Tüm Bel- Sen'e üye yaklaşık 30 kişi katıldı. Tüm Bel- Sen Şube Başkanı Hasan Sertkaya, kamu emekçilerinin toplu sözleşme haklarının bulunduğunu söyledi. Sertkaya, "Olumlu kararlar, Danıştay ve idare mahkemeleri tarafından değil, uluslararası mahkemeler tarafından verilmiştir. Hukukta başlattığımız mücadelemiz tıkanınca, konuyu uluslararası düzeye taşıdık. Uzun bir sürecin ardından Avrupa İnsan Hakların Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği karar ile sona ermiştir. Bu karar kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve pazarlık hakkının bulunduğunun ve meşru mücadelede yeni bir sürecin başladığının bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Mardin Belediyesi'nin Sayıştay'ı öne sürerek yapılan toplu sözleşmeyi tek taraflı feshettiğine işaret eden Sertkaya, AİHM'nin son kararının Mardin Belediyesi'ne emsal teşkil edeceğine ve feshedilen sözleşmenin tekrar yürürlüğe konulacağına inandığını söyledi. Çevik Kuvvet polisinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?