5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Toz bulutu hayatı olumsuz etkiledi

Suriye ve Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'in Midyat ilçesini etkisi altına aldı. Havada asılı toz parçacıklarından oluşan toz bulutunun, ilçede hayatı olumsuz yönde etkilediği belirtildi. 

Toz bulutunun etkisi altına giren Mardin ve ilçelerinde görüş mesafesinin yer yer 200 metrenin altına düştüğü belirtildi. Suriye'de çöl fırtınası olarak adlandırılan ve kuvvetli rüzgarlarla birlikte Mardin'i aniden kaplayan toz bulutlarının ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkilediği öğrenildi. Midyat Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ziver Dirican, son bir hafta içinde 4. kez yaşanan çöl fırtınası yüzünden, özellikle astım hastalarını dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Dirican, "Astım hastaları ve buna bağlı hastalar ile yaşlı ve küçük çocukların zorunlu olmadıkça kapalı alanlardan dışarı çıkmamaları gerekir" dedi. 

Kentte toz bulutundan dolayı ev ve işyerleri ile araçların üzerinde oluşan çamur ilginç görüntülere neden oldu. Meteoroloji uzmanları özellikle Basra merkezli olan ve Suriye'den gelen toz bulutunun, Güneydoğu'da birkaç gün etkisini göstereceğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İmat Kaymaz IP: 81.213.234.xxx Tarih : 26.05.2007 19:14:35
Allah korudu bizi valla bi görseydiniz şimşekler falan filan