5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Tozdan göz gözü görmüyor

Mardin yine toz bulutunun altında kaldı. Çöl fırtınasından kaynaklandığı tahmin edilen toz bulutu öğleye doğru giderek artmaya başladı.

Sık sık tekrarlanan toz bulutunun trafiği ve yaşamsal fonksiyonları olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. Şehir merkezinde ve yollarda tozdan göz gözü görmüyor. Güneş toz bulutlarından görünmüyor.
Mardin'de sabah saatlerinde karnelerini almak için okula giden öğrenciler ve işyerlerine gitmek zorunda kalan vatandaşlar ise daha az toz yutmak için mendilleriyle ağız maskesi yaptı.

Son zamanlarda yoğun bir şekilde tarihi kent toz bulutu ile savaşıyor. Dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün etkisini sürdüren toz bulutu kentte yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin tarihi kenti ziyaret etme döneminde toz bulutunun şehri etkisi altına alması turist sayısında da azalmaya neden oluyor.

Uzmanlar, yaşlıların, çocukların ve solumun sorunu olan hastaların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. A. Fettah Oğuz, toz bulutu olduğu sürece bebek ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkarılmamaları tavsiyesinde bulundu. Dr. Oğuz, sık sık tekrarlanan toz bulutlarının özellikle çocukları olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, "Zorunlu olmadıkça çocukların dışarı çıkarılmaması gerekir. Yaşlılar, çocuklar ve hastalar mecburi olmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir. Normal sağlıklı insanların da dikkat etmeleri gerekir.

Zorunlu hallerde ise çocukların dışarı çıkarılması durumunda ağızlarının ince tülbent ile kapatılmasında yarar var. Solunum sorunu olan çocuklara daha çok dikkat edilmeli. Evlerde de pencere kenarlarına ıslak bez konulmasını ve pencerelerin toz bulutu ortadan kalkıncaya kadar açılmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?